Igaz az az állítás, hogy minél gyakoribban vagy erősebben érték gyermekkorában az embert traumák, annál korábbi emlékeket tud felidézni?
Figyelt kérdés
Olyan fényképeken,ahol még csak 1 éves sem voltam,el tudom mesélni,hogy mi történt akkor,ki mit mondott,milyen volt a hangulat,szóval szépen be tudok számolni ilyen dolgokról.Nem mondanám,hogy fényes,örömteli gyermekkorom volt,bár én másképp fogok fel dolgokat,mint általában az ember.Néhány borzasztónak tartják azokat,amik történtek.Szóval igaz ez vagy sem?2011. febr. 12. 11:29
1/6 anonim válasza:
Nem tudom hogy igaz-e de nálam éppen fordítva van.20 éves vagyok de 10 éves korom előtti emlékekre szinte alig emlékszem és az utánalévőkre is foszlányosan.Persze azért tudom mi történt velem tegnap :D
2/6 A kérdező kommentje:
És téged is sok trauma ért lelkileg?
2011. febr. 12. 11:45
3/6 anonim válasza:
Részben. Az erős stressz, érzelmek, negatív élmények "beleéghetnek" az emlékezetbe. Ennek nyilván az az oka, hogyha valamely cselekvés igen rossz eredménnyel járt, azt örökre megjegyezzük és többet ne kövessük el a hibát. Ugyanakkor ezek az emlékek is halványulnak, amit te el tudsz mesélni, az nagyrészt csak az agyad szüleménye lesz, amivel kiegészítette a tényleges emlékeket.
4/6 A kérdező kommentje:
Ezek nincsenek kiegészítve semmive.Nem agyszülemények,hanem valós eseteket tudok felidézni,amit a családom igazolt is.Vannak akkori emlékeim is,amikor még járni sem tudtam.Megtörténtek.Én arra vagyok kívácsi,hogy ezek a tények összefüggnek-é vagy nem.
2011. febr. 12. 19:20
5/6 anonim válasza:
Abszolút elhiszem és igazolom, amit leírtál. Velem is történhettek rossz dolgok 1-2 éves koromban, de én csak a jó dolgokra emlékszem. Apám eltávon, kisvasutat kaptam, bölcsi, ovi. 75-ben születtem, de kb. 76-77-ig visszaemlékszem nagyon sok mindenre. A feleségem meg már 8 éves korára sem emlékszik.
6/6 A kérdező kommentje:
Nálunk is ez a helyzet.A bartnőm családja,mint egy mintacsalád.És nem csak kifelé azok,hanem befel inkább.Jó körülmények közt nőtt fel.Érdekes módon a tíz éves kora előtti időszakra csak erőltetve tud emlékezni.
2011. febr. 16. 23:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!