Hogyan tanuljam meg egyszerűen az angolt? 2 év alatt ez a harmadik angol tanárunk. De semmit nem értek nála!
Úgy tűnik, neked a magyarral is nehézségeid vannak, nemcsak az angollal. MegbuktatoTT két t-vel, tanulhatNÉK.
Kérj segítséget, egyedül nem fog menni. A szavakat mindenesetre próbáld meg megtanulni, az órán figyelj oda és vágj jó képet, felszerelésed, leckéd mindig legyen, ez már jó út a kettes felé. Ha konkrét kérdésed van, írhatsz nekem privátot.
Kedves kötekedők! Kik írják egy élő nyelv nyelvtanát: a nyelvészek, vagy az emberi közösségek? Ha egy ember nákozik, akkor azt lehet helytelennek nevezni, de ha egy vidéken majdnem mindenki, akkor az már tájszólás.
Ami az angolt illeti: ajánlom a Budai-Budai: Élő angol nyelvtant.
Sajnos nagyon fontos a nyelvérzék, de az is kevés, ha nem motivált az ember, - teljesen más a helyzet, amikor az ember önként, saját szabad akaratából kezd el valamit csinálni, és teljesen más, amikor kényszerből kénytelen csinálni.
- Emlékszem még az időkre, amikor az orosz volt a kötelező nyelv, - sokszor azt sem tudtam, mit énekeltet velünk az orosz nyelvtanárnő, de ő attól volt elégedett, hogy énekeltük a sok hülyeséget.
- Egyéb iránt, én is kényszerből végeztem angol alapfokot, mert különben kvágtak volna az utcára, - más kérdés, hogy azóta sem használom semmi értelmes dologra a "nyelvtudásomat", s mivel nem "él" a nyelv, lényegében kidobtam, kidobattak velem az életemből három évet, plusz a tanszerek árát és a vizsgákat övező pénzt.
Valakiknek ez piszkosul jó üzlet, - főleg az a része, hogy értelmetlenül kényszerítenek embereket felesleges "kihívásokba", szükségtelen költségekbe.
..... <- Ez volt a káromkodás helye.
Amikor az angollal kínlódtam, azzal "vígasztaltam" az angol nyelvtanárnőmet, hogy "Ember, angolul nem beszél!", - be is loptam magam a szívébe, de érdemit nem tudott velem kezdeni, mert kényszerpályán voltunk mind a ketten.
Próbálj meg a rádiótelefonoddal olyan alkalmazásokat keresni a neten, amelyek segítenek a szótanulásban és hiszed, vagy sem, vannak rendkívül jól sikeredett MAGYAR vezetésű alkalmazások a neten, amelyek nagyon szépen és értelmesen elmagyarázzák az - egyébként eléggé öntörvényű, magyar beszédközponttal gondolkodó embereknek rendkívül buta szisztémájú - nyelvtant.
Egyébként, - és ez a Te helyzetedben különösen igaz lehet, - értelmesebb időtöltés megtanulni 2000 alapszót utazgatás közben, mint az ilyen-olyan embereket, 20000-szer látott tájat nézegetni.
A Te helyzetedben el KELL fogadni, hogy tanulni kell, mert minél inkább vonakodsz, annál rosszabb lesz - a vége!
És "Ha máN lúd, akko' legyen tehén!"
Fel a fejjel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!