Mi értelme van a személyi igazolványnak?
Nekem pl: Nincs se jogsim, se útlevelem. Így a személyi igencsak jól jön.
NAgyon fontos, hogy az embernél legyen valami azonosító írat, mondjuk ha baleset éri, ájult állapotban van, akkor a rendőrök tudják, hogy kit értesítsenek.
Jogsit elvehetik, ha szabálytalankodsz.
Fényképes irat nélkül meg elvileg berángathatnak amíg utánanéznek, hogy ki is vagy valójában.
Mindenhol használható a jogsi, ahol a személyi is.
Útlevelet azért ritkábban vonnak vissza, azért már meg kell küzdeni...
Amikor csak jogsim volt, akkor csak egyszer volt problémám vele, egy esküvői tanúskodáskor 5 percig vakarták a fejüket, hogy a személyi igazolvány szám helyére beírhatják-e a jogosítvány számát, de megoldották...
"Mindenhol használható a jogsi, ahol a személyi is. "
Belföldön igen, de az EUba beutazásra a jogosítvány nem jó, a személyi viszont igen. (Lásd annak is van elönye)
"Nem tom, olyat én még nem hallottam, hogy valakinek ne legyen útlevele..."
Minek? Hol élsz? Troll-e vagy?
"Minek? Hol élsz? Troll-e vagy?"
Hogyhogy minek, bmeg? Azért, mert 12 évvel ezelőttig anélkül ki se tehetted a lábad az országból. Gondolom a többség nem Borsod megyei falvakból ir ide és volt már életében külföldön.
A jogosítvány és az útlevél is alkalmas a személyazonosság igazolására, de alapvetően más a funkciójuk, és ezekből adódóan nem lehet, és nem is kell minden magyar állampolgárnak rendelkeznie ezekkel. A jogosítvány egyértelmű, de gondolom az útlevelet is bevonhatják a hatóságok indokolt esetben, és pláne nem kötelező érvényes útlevéllel rendelkezni (nekem pl. 6 éve nincs). Ezzel szemben a személyi egyetlen funkciója a személyazonosság igazolása, és így az állam joggal kötelezhet arra hogy legyen neked ilyen (elviekben 14 éves kortól kötelező).
Ezért kell a személyi a jogsi és az útlevél mellé.
funfact: az Egyesült államokban nincs személyi igazolvány, de ott kiállíthatnak neked olyan jogosítványt, ami nem jogosít fel semmilyen jármű vezetésére, de tudod magad igazolni.
Nekem van útlevelem, csak régen lejárt.
Gyerekkoromban 5-10 éves volt az útlevél érvényessége.
Most meg akkora suttyó paraszt lettem, hogy nem akarok külföldre menni, még EU-n belül sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!