Mit csinál egy bölcsész?
Figyelt kérdés
Elképzelni nem tudom hogy mit csinálhat egy bölcsész... Főleg a szabadbölcsész érdekel.2016. jan. 22. 20:20
21/25 anonim válasza:
Konkrétan nem matektanárra gondoltam, nyilván az nem bölcsész, de az összes humán szakos igen. Ráadásul a tantervfejlesztő pedagógusok is mind bölcsészek.
22/25 anonim válasza:
Akkor tovább kötekedek. Egy tantervfejlesztő pedagógus is lehet matektanár... A másik meg, hogy a reál szakos pedagógusok is ugyanazt a pedagógiát tanulják egyetemen, mint a humán szakosok, és mivel a te logikád szerint aki pedagógus, az bölcsész, így a fizika- matek- infó stb.tanárok is mind bölcsészek...
Holott valójában a pedagógia az pedagógia és nem bölcsészet, lehet, hogy sok egyetemen a BTK-n belül vannak a pedagógiai tanszékek (ezt én nem tudom), ahová én jártam, ott konkrétan nem a BTK-n volt.
23/25 anonim válasza:
24/25 anonim válasza:
itt van némi magyarázat, de akárkit nem vesznek fel, talán még abban sem vagyok biztos, hogy bárki olvashatja
25/25 anonim válasza:
A "bölcsészet" elsősorban a hagyományos egyetemi szerkezetben az egyik kar. Akik ezt elvégzik, azok lesznek "bölcsészek". Ezek sokfélék pl. a középiskolai tanarak egy része, a történészek, nyelvészek, esztéták, stb. A "szabad bölcsész" eszerint az, aki a meghirdetett szabad bölcsész képzést abszolválta. Ezek nyilván nem értenek semmihez abban az értelemben, ahogy egy szakember ért valamihez. Egyébként ez nem különleges, más foglalkozásokhoz való hozzáértéshez sem elég az egyetem. Egy frissen végzett orvos sem tud gyógyítani, csak megszerezte azokat az ismereteket, amik lehetővé teszik azt, hogy majd egyszer tudjon. Ami a szabad bölcsészeket illeti, szerintem rájuk érvényes az, amit az egyik válaszoló pimaszkodott oda válaszában, azaz, hogy jó vastag, főként önkényes, megalapozatlan, merőben nem egyértelmű állításokat, tehát hülyeségeket tartalmazó könyveket olvasnak nagy számban. Később pegdig maguk is ilyeneket írnak. Ezeket pedig majd az utánuk következők fogják levenni a könyvtár "Szellemtudományok" elnevezésű polcairól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!