Mi a különbség a szociológia és a szociális munka szakok között?
Szociológia: Társadalom felépítését, és a különböző csoportok gondolkodását és viszonyait vizsgálja. Hogyha nincs szerencséd, akkor elhelyezkedni csak a McDonald'sban tudsz.
Szociális munka: Segítesz olyan embereknek, akik segítségre szorulnak. Pl. idősek, betegek, fogyatékkal élől, gyerekotthonban felnövő gyerekek, rossz családban felnövő gyerekek, hajléktalanok, stb. Szociális munkásra mindig lesz szükség, de nagyon sok elhivatottság kell hozzá, mivel ebből nem fogsz milliomos lenni.
Szart nem fogsz tudni vele kezdeni.
Havi 90 ezer aztán cső.
Általában azok végzik, akiknek könnyen és gyorsan kell egy diploma.
Szociológus vagyok, McDonaldsban sose dolgoztam, adminisztrátori/asszisztensi és lényegében szocmunkás állásaim voltak, mondjuk engem a szak nem nagyon érdekelt, anyám ötlete volt, én meg hülye voltam és belementem.
Olyan helyekre jó belépő lehet ahová bármilyen diploma jó, de megszedni nem fogod magad vele, átlag 100 körüli nettót lehet kezdőként kapni, mondjuk nem mindegy, hogy közalkalmazottként kezdesz, vagy az (Eltés diplomához követelmény) 2 nyelvvel multinál dolgozol.
Szocmunkásként siralmasabb a fizetés, ott ha a diplomáddal akarsz elhelyezkedni, soha nem fogsz sokat keresni.
Szóval nem ajánlanám egyiket se, ha újrakezdhetném nagy ívben tojnék anyámra és messze elkerülném még csak a Társadalomtudományi kart is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!