Bölcsész diplomával hogyan érdemes/ hogyan lehet elhelyezkedni?
Hmmm... takarítócégnél?
De ott dolgozni kell!
Tipp: Mcdonald's ...
Na jó csak vicceltem..
Ez a mekis baromság egyáltalán nem vicces, sőt, inkább fárasztó. Szinte tudtam, hogy el fogják sütni, amikor rámentem erre a kérdésre...
Egyébként attól is függ, milyen szakról van szó, mert ez, hogy "bölcsész", elég tág fogalom. Különböző szakosoknak különböző lehetőségeik vannak, úgyhogy erre nem lehet általánosságban válaszolni.
Mindenképpen ülve ajánlott elhelyezkedni vele. Étel-ital ne legyen a közelben. Figyelem! A bölcsészdiploma éghető anyag, ezért kályha, gyertya stb közelében ne helyezkedjünk el ha nálunk van!
A könnyebb áttekintéshez szükség lehet még szemüvegre, internet hozzáférésre, esetleg lexikonok, szótárak segítségére! Ezért ha lehetséges, ezek karnyújtásnyira legyenek tőlünk amikor bölcsészdiplomával helyezkedünk el!
Még azt is ajánlanám, hogy a szoba hőmérséklete kellemes, 20 fok körüli legyen ugyanis alacsony hőmérsékleten inkább a túlélésre, magasabb hőmérsékleten pedig a szaporodásra irányuló ösztönök uralkodnak el az emberen.
Ezen kívül tv/rádió legyen kikapcsolva!
Sokan okoskodnak, úgy hogy semmihez sem értenek.
Az ilyen McDonaldsos Burgerkinges poénokat általában suttyó tanulatlan irigy gyökerek találják ki, akiknek lövésük nincs a dolgokról.
Nekem is van bölcsész diplomám, ami ugye szerintük tök esélytelen....ennek ellenére dolgoztam már hivatalokban, kulturális intézményekben, külföldi cégeknél irodán, stb....és rendes főállásban, nem rossz fizuért.
Úgyhogy ne ülj fel a sok irigy gyökérnek, hogy ezzel nem lehet elhelyezkedni, mert el lehet! Lehet, hogy egy bölcsész diploma nem ér annyit, mint egy műszaki, de még így is sokkal többet ér a 8 általánosnál vagy a sima középsulinál, ami az irigy suttyóknak van.
Válasz a kérdésedre:
- Kulturális intézményekhez (könyvtár, levéltár, múzeum, kiállítás, emlékhely, stb.)
- Szinte minden céghez irodistának/adminisztrátornak/minőségbiztosítónak (ha szerencséd van és nem mennek rá nagyon, felvehetnek akár még bérszámfejtőnek, beszerzőnek is)
- Szinte a legtöbb hivatalba
- Szinte az összes helyre, ahol HR-pozícióra keresnek embert
- Szinte az összes civil szervezethez
- Ha nagyon nincs más, jelentkezhetsz olyan munkára is, ahol elég a gimi, hamar feljebb lehet kerülni diplomával ott is aztán, cégen belül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!