Mit csinál egy bölcsész?
Figyelt kérdés
Elképzelni nem tudom hogy mit csinálhat egy bölcsész... Főleg a szabadbölcsész érdekel.2016. jan. 22. 20:20
11/25 anonim válasza:
Elhiszem hogy unjod látni-hallani, esetleg gondolkodj el rajta vajon mi táplálja ezt a közvélekedést.
13/25 A kérdező kommentje:
Én is azon zavarodtam h rengeteg mindent jelent nincs rá egy konkrét fogalom. De így kicsit világosabb. Köszönöm.
2016. jan. 22. 21:41
15/25 anonim válasza:
Remélem, majd a gyerekedet mérnökök, meg programozók fogják tanítani pedagógus helyett. Egyébként onnan ered, hogy bizonyos emberek attól érzik a saját szakterületüket legitimnek, hogy más tudományokat (amiknek egyébként se a módszertanába, se az eredményeibe nem látnak bele) leugatnak. Meg persze nyilván a bölcsészkaron a sacc 50 szak között tényleg van ami semmit nem ér, esztétika, irodalomtudomány, hadd ne soroljam. De azért egy pedagógust, szakfordítót, nyelvészt, nyelvtanárt ne vegyünk már egy kalap alá azokkal, akik 3 évig képeket nézegtnek, meg filmekről beszélgetnek.
16/25 anonim válasza:
Egyébként a programozókról meg az a közvélekedés, hogy kivétel nélkül introvertált, szűz hülyegyerekek, a mérnökök meg homokosok. Na, ennyi erővel ezeket is táplálja valami. De a valóságban pontosan annyi alapjuk van, mint a bölcsész sztereotípiáknak
17/25 anonim válasza:
"Remélem, majd a gyerekedet mérnökök, meg programozók fogják tanítani pedagógus helyett."
Úgy lesz! Érdekes hogy se a programozók se a mérnökök esetében nem kell gondolkozni ha megkérdezik hogy mégis mi a fenét dolgoznak?
18/25 anonim válasza:
Azért én megkérdezhetném egy-két mérnöktől, hogy kell-e a munkaköréhez a mérnök diplomája.
Lehet, hogy meg is kérdezem hétfőn a kollégámtól!
19/25 anonim válasza:
Érdekes, nekem egy tanártól, nyelvésztől, szakfordítótól, pszichológustól sem kell megkérdeznem mit dolgoznak.
20/25 anonim válasza:
Bocsi az offért, de a tanár az miért lenne bölcsész? Pl. egy matektanár (az is tanár!) az bölcsész? Nem értem ezt a logikát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!