Milyen könyvek elolvasása tartozik az alapműveltséghez?
Figyelt kérdés
2010. márc. 24. 19:45
3/22 anonim válasza:
Magyar Nagylexikon az összes kötet... Legalább 2X
5/22 anonim válasza:
:D
Szóval. Sztem a sulis kötelezők mindenképp (sajna). Harry Potter, Gyűrűk Ura sztem mindenképp. Oyanokat tudnék ezeken kívül csak felsorolni, amiben nem vagyok biztos, tehát nem mondom :)
6/22 anonim válasza:
92%-os tag
Nagyon remélem hogy a Gyűrűk Urát meg a Harry Pottert csak viccnek szántad
7/22 anonim válasza:
Dosztojevszkij, Hemingway, H.G. Wells, Orwell etc...
8/22 anonim válasza:
ja és a HP messze nem alapműveltség az natúr szórakoztató irodalom, a GyU is csak fantasy-s szubkultúrában alap.
10/22 Sexylady válasza:
Nem a csak milyenségük a kulcs, hanem a mennyiség. Mert elolvashatsz egy db kötelezőt, és akk ugyan mondhatod h igen, te olvasol kötelező olvasmányt, de attól sokkal okosabb még nem leszel. Vagy akár elolvashatsz egy Nietzsche művet is, ha nem értesz belőle egy kukkot sem. Szerintem minél több könyvet olvass el, és mindegyikből tapad rád valamennyi tudás. Akár a Harry Potter-ből is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!