Vajon hol lehet Attila sírja?
Figyelt kérdés
Mit gondoltok erről.2015. szept. 20. 21:26
1/14 anonim válasza:
Elvileg a Tisza és a Maros összefolyásánál. Mondjuk ki tudja, hogy az akkoriban hol volt.
2/14 A kérdező kommentje:
Nekem van egy tippem. De azt csak TALÁN akkor fogom megosztani ha majd legalább 10 értelmes komment összegyűlik.
:)
2015. szept. 20. 21:42
3/14 anonim válasza:
Mondjuk én (ha igaz amit a történészek állítanak) elvileg kb 3-4 kilóméterre lakok légvonalban Attila sírjátol, mert Szegedi vagyok.
4/14 EagleHUN válasza:
Én olyat is hallottam hogy a legendákkal ellentétben a Pilisben van.
6/14 anonim válasza:
Azért annak a realitása elég kicsi, hogy tényleg a Tiszába temették, hármas fémkoporsóba (gondolj bele, addig elterelték a Tiszát?), ez inkább csak egy mesei elem. Egyébként a fejedelmi központja közelébe temethették, de mivel arról sem tudni biztosan, hogy hol volt így passz. Esélyes, hogy valahol a Dél-Alföldön.
7/14 A kérdező kommentje:
# 6!
Azért annyira nem valószínűtlen, mivel akkoriban teljesen másmilyen volt a Tisza. Emlékszem némely idősek azt mondták mikor kicsik voltak, hogy sokkal kisebb volt akkor a Tisza és ez csak alig 100 éve. Az, hogy 1500 éve milyen volt az kérdéses.
Persze lehet, hogy tényleg nem a Tiszába lett eltemetve...
2015. szept. 22. 10:10
8/14 anonim válasza:
Nem volt olyan hun szokás, hogy fémkoporsóba temetkeztek volna, tehát ennek nyilván valamilyen szimbolikus jelentősége van. Innentől könnyű feltételezi, hogy a Tisza alá temetés is valami jelképes motívum, csak meg kéne fejteni.
9/14 anonim válasza:
A Pilissel kapcsolatban az a probléma, hogy a hunok a pusztán élő nép voltak. Szerintem a pusztán temethették el, nem vitték a holttestét a számára idegen környezetet jelentő hegyekbe.
10/14 anonim válasza:
"a hunok a pusztán élő nép voltak" - ez így eléggé elnagyolt kijelentés. Ha a hegyi környezet olyan idegen lett volna a pusztai lovasnomád népektől, akkor miért volt fejlett ötvös- és kovácstechnikájuk? Honnan szerezték hozzá az érceket a síkságon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!