A homoszexualitás miért nem betegség?
Először is, én nem kötekedni akarok, és nem is ellenzek semmit, csak azt szeretném kérdezni, van-e valami definíciója annak, hogy mi alapján tekintenek valamit betegségnek, és ami alapján a homoszexualitás kikerült a betegség fogalmából? Mert az addig rendben van, hogy nem lehet gyógyítani, és hogy egy pszichológus fejre állhat, akkor sem tud heterót nevelni senkiből, de például a Down-kór vagy a rák bizonyos típusai sem gyógyíthatóak a tudomány jelenlegi állása szerint. Azok mégis vitán felül betegségek. Ha a válasz az, hogy a rákba bele lehet halni, ellenben a homoszexualitás ilyesmi, akkor is igaz, hogy vannak betegségek a világok, amelyek állítólag nem rövidítik meg az életet, nem lehet belehalni, annak ellenére sem, hogy nem gyógyítható. Ilyen például az egyik autoimmun betegség a Sjögren-szindróma. Szóval ha olyasmi is betegség, amiben nem lehet meghalni, és ami nem gyógyítható, akkor a homoszexualitás miért került ki ebből a fogalomkörből?
(Nem utálkozó válaszokat kérek, hanem értelmes, kulturált érveket. Akik utálják a melegeket, és most azt hiszik, hogy emberükre találtak, ne itt élvezkedjenek. Köszönöm.)
"Mert (egy egészséges társadalomban) nem akadályozza(/-ná) az érintett személyt a szükségletei kielégítésében, a mindennapos tevékenységekben és az önellátásban, nem okoz diszfunkcionalitást, ugyanúgy megteremthető vele a teljes testi, lelki, szellemi és szociális jólét állapota, mint egy heteroszexuális esetében."
Mond ezt egy született vaknak, vagy olyannak akinek nem fejlődött ki valamely végtagja és ennek ellenére TELJES testi, lelki, szellemi és szociális jólétben él. Pedig hivatalosan ők is valamely betegség és/vagy fejlődési rendellenesség miatt lettek olyanok.
Lehetne indirekt evolúciós oka is, az állatok világában a homoszexuális egyed utód nélkül pusztul el.
Mert politikai okokból nem minősítik annak. Valójában betegség, hiszen a WHO betegségdefiníciója egyértelműen fogalmaz:
betegségnek tekintünk az emberi szervezet minden olyan testi, szellemi vagy pszichés elváltozását, amely funkciókiesést, defektust okoz, vagy a szervezet halálát idézi elő.
A homoszexualitás tehát az ösztönélet, a szexuális élet pszichotikus zavara, azaz betegség.
Mivel azonban a nyugati világban cél a homoszexualitás minél szélesebb körű elterjesztése, mivel kettő "haszonnal" jár (a születésszám csökkenése és a családi/társadalmi erkölcsi rend, kohézió fellazítása) a természetesen szigorúan nem létező globális háttérhatalom ezt erőszakkal másképpen kezeli.
Ez nem kivételes, a demokrácia lózungja egy igen rövid takaró, mnidig csak addig ér, ameddig akarják. Lehet dobálózni emberi jogokkal, de egy görög tüntetőnek pl. nincsennek. Lehet hivatkozni jogállamiságra, de Guantanamón felejtős. Lehet beszélni szólásszabadságról, de ha valakinek eltér a véleménye a holokauszt lefolyásáról, akkor megtapasztalhatja a szólásszabadság korlátait. Satöbbi.
"Mivel azonban a nyugati világban cél a homoszexualitás minél szélesebb körű elterjesztése"
Ez konkretan ostobasag, tobb okbol is.
"Nem utálom a melegeket, csak ne előttem enyelegjenek, és addig minden oké"
Ennél én liberálisabb vagyok a kérdésben, szerintem csak azért találod gusztustalannak, ah előtted csinálják, mert nem vagy hozzászokva.
Köszönöm a sok választ. Egyfelől jó példa a balkezesség. Másfelől azzal egyetértek, hogy a homszexuálisok nem ártanak senkinek, hiszen 2 fél beleegyezése szükséges stb., nem úgy például a pedofíliánál. (Ami természetesen nem ugyanaz.) De ez volna a betegség definíciója? Kicsit olyan érzésem van, hogy azt, hogy mi betegség igazából a társadalom határozza meg. De eddig az a "megoldás" tetszett legjobban a válaszok közül, hogy nem okoz szervi problémát.
Az ajánlásokat köszönöm: olvastam már az evolúciós szerepéről a dolognak, ha ez igaz. Azzal egyetértek, hogy nem lehet, és nm is szabad megpróbálni gyógyítani (mert szerintem azzal lelki sérülést okoznánk az illetőnek). Akkor ettől nem betegség?
"azt, hogy mi betegség igazából a társadalom határozza meg"
ez igy van, mi ebben a meglepo?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!