Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » A homoszexualitás miért nem...

A homoszexualitás miért nem betegség?

Figyelt kérdés

Először is, én nem kötekedni akarok, és nem is ellenzek semmit, csak azt szeretném kérdezni, van-e valami definíciója annak, hogy mi alapján tekintenek valamit betegségnek, és ami alapján a homoszexualitás kikerült a betegség fogalmából? Mert az addig rendben van, hogy nem lehet gyógyítani, és hogy egy pszichológus fejre állhat, akkor sem tud heterót nevelni senkiből, de például a Down-kór vagy a rák bizonyos típusai sem gyógyíthatóak a tudomány jelenlegi állása szerint. Azok mégis vitán felül betegségek. Ha a válasz az, hogy a rákba bele lehet halni, ellenben a homoszexualitás ilyesmi, akkor is igaz, hogy vannak betegségek a világok, amelyek állítólag nem rövidítik meg az életet, nem lehet belehalni, annak ellenére sem, hogy nem gyógyítható. Ilyen például az egyik autoimmun betegség a Sjögren-szindróma. Szóval ha olyasmi is betegség, amiben nem lehet meghalni, és ami nem gyógyítható, akkor a homoszexualitás miért került ki ebből a fogalomkörből?

(Nem utálkozó válaszokat kérek, hanem értelmes, kulturált érveket. Akik utálják a melegeket, és most azt hiszik, hogy emberükre találtak, ne itt élvezkedjenek. Köszönöm.)

2015. aug. 5. 23:17
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:

*ellenben a homoszexualitás NEM ilyesmi (ami halálos) - bocsánat

*betegségek a világon

Bocsánat, átolvastam, de ezek mégis benne maradtak.

2015. aug. 5. 23:19
 2/23 anonim ***** válasza:
87%
Azért, mert szerintem az egy állapot, nem betegség. Például az hogy valakinek kék szeme van, nem barna, ez pont olyan. A betegség szerintem az, amikor a normális, természeteshez közeli életvitelt megnehezíti valami, és/ vagy negatív szervi elváltozásokat okoz kezelés hiányában.
2015. aug. 5. 23:57
 3/23 anonim ***** válasza:
76%
Mert ők így születnek. Másnak meg barna a haja. Csak nem derül ki születéskor, csak mikor már nő egy kicsit. Nem szerzett dolog.
2015. aug. 5. 23:58
 4/23 anonim ***** válasza:
18%
Nahát! Egyre gondoltunk! :)
2015. aug. 5. 23:59
 5/23 A kérdező kommentje:

"Mert ők így születnek. Másnak meg barna a haja. Csak nem derül ki születéskor, csak mikor már nő egy kicsit. Nem szerzett dolog."

De betegséget nem csak szerezni lehet, születni is lehet vele, például a fent említett Down-kór ilyen. vagy mondjuk siketen lehet születni. Az sem betegség, hanem állapot? erről is lehetne vitatkozni, hogy most akkor vaknak, siketnek lenni az betegség?

A másik válaszoló válasza jobban meggyőz: hogy szervi elváltozást okoz. Mondjuk állítólag a melegek agyában a 2 agyfélteke összeköttetése (a corpus callosum) erősebb és vastagabb. (Ezt ismeretterjesztő újságban olvastam.) De mondjuk ez meg nem olyasmi, mint egy rossz vakbél.

Ezt a választ hajlandó vagyok elfogadni, de azért jöhetnek még válaszok.

2015. aug. 6. 00:10
 6/23 anonim ***** válasza:
60%
Oh! Ok, nem tudtam hogy jegyre megy...
2015. aug. 6. 00:53
 7/23 anonim ***** válasza:
96%
Mert (egy egészséges társadalomban) nem akadályozza(/-ná) az érintett személyt a szükségletei kielégítésében, a mindennapos tevékenységekben és az önellátásban, nem okoz diszfunkcionalitást, ugyanúgy megteremthető vele a teljes testi, lelki, szellemi és szociális jólét állapota, mint egy heteroszexuális esetében.
2015. aug. 6. 01:49
 8/23 anonim válasza:
23%
Szerintem ez valami zavar az agyban. Nem tudom, betegség-e, vagy sem, mindenesetre szerintem ez nem normális. (Nem utálom a melegeket, csak ne előttem enyelegjenek, és addig minden oké(:)
2015. aug. 6. 04:49
 9/23 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem ez olyan dolog, hogy számos tulajdonságról van, ami nem tipikus, de azért elég gyakori. Balkezesség, egyedi szemszín (zöld), stb. Nem hinném, hogy ezek betegségek lennének. Valószínű, hogy az ilyen atipikus tulajdonságoknak van evolúciós haszna is. A homoszexualitás indirekt módon segíti a fajfenntartást, olvass utána, ha érdekel.
2015. aug. 6. 06:15
 10/23 vfrtom ***** válasza:
30%
Én is oskat gondolkoztam ezen. Akkor pl. ( NEM BÁNTÁSKÉPPEN) de akkor egy zoofil sem beteg, vagy kicsit durván nézve egy necrofil sem, vagy vannak más apróbb mentális elváltozásokkal születettek, akik nincsenek más kárára , akkor ők miért betegek?
2015. aug. 6. 07:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!