A homoszexualitás miért nem betegség?
Először is, én nem kötekedni akarok, és nem is ellenzek semmit, csak azt szeretném kérdezni, van-e valami definíciója annak, hogy mi alapján tekintenek valamit betegségnek, és ami alapján a homoszexualitás kikerült a betegség fogalmából? Mert az addig rendben van, hogy nem lehet gyógyítani, és hogy egy pszichológus fejre állhat, akkor sem tud heterót nevelni senkiből, de például a Down-kór vagy a rák bizonyos típusai sem gyógyíthatóak a tudomány jelenlegi állása szerint. Azok mégis vitán felül betegségek. Ha a válasz az, hogy a rákba bele lehet halni, ellenben a homoszexualitás ilyesmi, akkor is igaz, hogy vannak betegségek a világok, amelyek állítólag nem rövidítik meg az életet, nem lehet belehalni, annak ellenére sem, hogy nem gyógyítható. Ilyen például az egyik autoimmun betegség a Sjögren-szindróma. Szóval ha olyasmi is betegség, amiben nem lehet meghalni, és ami nem gyógyítható, akkor a homoszexualitás miért került ki ebből a fogalomkörből?
(Nem utálkozó válaszokat kérek, hanem értelmes, kulturált érveket. Akik utálják a melegeket, és most azt hiszik, hogy emberükre találtak, ne itt élvezkedjenek. Köszönöm.)
*ellenben a homoszexualitás NEM ilyesmi (ami halálos) - bocsánat
*betegségek a világon
Bocsánat, átolvastam, de ezek mégis benne maradtak.
"Mert ők így születnek. Másnak meg barna a haja. Csak nem derül ki születéskor, csak mikor már nő egy kicsit. Nem szerzett dolog."
De betegséget nem csak szerezni lehet, születni is lehet vele, például a fent említett Down-kór ilyen. vagy mondjuk siketen lehet születni. Az sem betegség, hanem állapot? erről is lehetne vitatkozni, hogy most akkor vaknak, siketnek lenni az betegség?
A másik válaszoló válasza jobban meggyőz: hogy szervi elváltozást okoz. Mondjuk állítólag a melegek agyában a 2 agyfélteke összeköttetése (a corpus callosum) erősebb és vastagabb. (Ezt ismeretterjesztő újságban olvastam.) De mondjuk ez meg nem olyasmi, mint egy rossz vakbél.
Ezt a választ hajlandó vagyok elfogadni, de azért jöhetnek még válaszok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!