Melyik a legnehezeb nyelv?
A baszk, és a magyar.:)
(Én legalábbis úgy tudom.)
Múltkor nézegettem külföldieknek készült nyelvkönyveket magyar nyelvből. Megdöbbentem, hogy mennyi dolog van, ami nekünk teljesen magától értetődő, de igazából egy külföldi helyzetébe belegondolva milyen bonyolult és logikátlan!
Többek között az igeragozás.
pl.: beleadom - adok bele
beleteszem - teszek bele
Ha én külföldi lennék, az életbe nem tudnám megérteni, hogy mi a jelentésbeli különbség a kettő között, és az egyiket miért kell egybe írni, a másikat külön, és hogy az egyiknél miért -m, a másiknál pedig -k az ige ragozása E/1-ben :D
És ez csak egy példa volt, de minden egyes nyelvtani dolognál ezerféleképpen lehet ragozni, ezer változat van, tele van minden kivételekkel :D Szerintem egy külföldinek rémálom lehet a magyar nyelv tanulása.
Persze nem azt mondom, hogy ez a legnehezebb nyelv, biztos van ennél nehezebb is. Bár toplistákat szerintem értelmetlen felállítani, mert ki mondja meg, hogy mi alapján nehéz egy nyelv? Ami az egyik embernek könnyű, a másiknak nehéz. Biztos van olyan külföldi, akinek a magyar nyelv is könnyen tanulható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!