Melyik a legnehezeb nyelv?

Figyelt kérdés
ismerősöm azt mondta, hogy a Burundi, amit ott beszélnek. Valami discoveryn hallotta. ez igaz?
2015. jún. 20. 23:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Én a bálnanyelvre tippelek, hogy az a legnehezebb…
2015. jún. 21. 00:21
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy látom, sokszor a magyar a legnehezebb, még a magyaroknak is :) Amúgy a kínai
2015. jún. 21. 00:21
 3/13 anonim válasza:
47%
Az Indiai, mert indiában legalább 100 kisebb nyelvjárás, vagy önálló nyelv létezik. Itt Európában franciaországban tapasztalható meg két nyelvjárás, a párizsi, és a marseillei. Nos, képzeljük ezt indiába, csak ott nem kettő, hanem 100 nyelvjárás van, és az írásuk sem kis dió.
2015. jún. 21. 00:28
 4/13 anonim ***** válasza:
Kínai, japán, de szerintem mi is benne vagyunk a top 5be.
2015. jún. 21. 00:29
 5/13 anonim ***** válasza:
#3, én 2000-ről hallottam.
2015. jún. 21. 00:36
 6/13 anonim ***** válasza:

A baszk, és a magyar.:)

(Én legalábbis úgy tudom.)

2015. jún. 21. 00:51
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, hogy a busman nyelv a legnehezebb.Állítólag a beszélt nyelvet kiegészítik kattogásszerű hangokkal, amiknek szintén saját szabályrendszere van.Ebből áll össze maga a beszéd.
2015. jún. 21. 00:52
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Nincs olyan, hogy legnehezebb nyelv. Olyan van, hogy bizonyos adott nyelveken már beszélő emberek számára könnyebb vagy nehezebb nyelv.
2015. jún. 21. 01:04
 9/13 anonim ***** válasza:

Múltkor nézegettem külföldieknek készült nyelvkönyveket magyar nyelvből. Megdöbbentem, hogy mennyi dolog van, ami nekünk teljesen magától értetődő, de igazából egy külföldi helyzetébe belegondolva milyen bonyolult és logikátlan!

Többek között az igeragozás.

pl.: beleadom - adok bele

beleteszem - teszek bele

Ha én külföldi lennék, az életbe nem tudnám megérteni, hogy mi a jelentésbeli különbség a kettő között, és az egyiket miért kell egybe írni, a másikat külön, és hogy az egyiknél miért -m, a másiknál pedig -k az ige ragozása E/1-ben :D

És ez csak egy példa volt, de minden egyes nyelvtani dolognál ezerféleképpen lehet ragozni, ezer változat van, tele van minden kivételekkel :D Szerintem egy külföldinek rémálom lehet a magyar nyelv tanulása.

Persze nem azt mondom, hogy ez a legnehezebb nyelv, biztos van ennél nehezebb is. Bár toplistákat szerintem értelmetlen felállítani, mert ki mondja meg, hogy mi alapján nehéz egy nyelv? Ami az egyik embernek könnyű, a másiknak nehéz. Biztos van olyan külföldi, akinek a magyar nyelv is könnyen tanulható.

2015. jún. 21. 04:46
 10/13 anonim ***** válasza:
Nincs legnehezebb nyelv, mert ez a függ attól, hogy a nyelvtanuló személy milyen képességekkel bír és függ az anyanyelvétől is. Egy jó nyelvérzékkel bíró olasz kvázi pillanatok alatt megtanul spanyolul, de egy ugyanolyan jó franciának beletelik egy kis időbe megtanulni mondjuk koreaiul.
2015. jún. 21. 10:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!