Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Magyar szakosok, nektek mi...

Magyar szakosok, nektek mi volt a legnehezebb az egész tanulás közben?

Figyelt kérdés
Gondolok itt a tanulás folyamára...negatívumok, pozitívumok a magyar nyelvtan és irodalomban?

2015. máj. 19. 20:59
 1/3 anonim válasza:
Magyar nyelv és irodalomból jók jön, ha jegyzetelsz, a tanár óra közben sok mindent elmagyaráz, aminek a felét sem írjátok le. Legyen melletted egy kis cetli arra ráírsz pár kulcsszót, gondolatatot, amikor tanulsz automatikusan visszajönnek az órán elmondottak.
2015. máj. 19. 21:18
 2/3 anonim ***** válasza:

Nekem negatívum magyar szakon, hogy a mi egyetemünkön sok a dilis tanár és a fele nem azt tanítja, amit kéne. (Kedvencem amikor a modern magyar irodalom előadáson a Bibliából magyarázta egy féléven keresztül a zsidók kivonulását a tanár...). Emellett sok a feminista óra, illetve rengeteg kurzuson ilyen agyament marhaságokat tanulunk, pl. a Piroska és a farkas rejtett szexuális szimbólumait stb. Persze vannak rendes kurzusok is, de feltűnően sok marhaság is van.

Nyelvészetből nem tetszett, hogy sok volt belőle, és annak is meg kell tanulni, akit nem érdekel (én inkább úgy csinálnám, hogy legyen egy alap, de akit érdekel, tanulja a többit szakirányban). Én az irodalom miatt mentem magyar szakra, a nyelvészet nem érdekel, de mégis fele-fele az arány. És ráadásul nehéz is, a szintaktikát pl. máig nem értem. Nekem egyébként nehézségem volt, hogy minorban tanultam a szakot, ezért rengeteg alapot nem is kellett teljesítenem, csak az arra épülő kurzusokat :D Ezért nem értettem sok mindent.

2015. máj. 19. 22:25
 3/3 anonim ***** válasza:
Bizonyos vizsgákra csak úgy lehetne elolvasni valamennyi föladott irodalmat, ha kb. csak arra kellene készülnöd. Erre senkinek sincs lehetősége és ereje, s a tanárok ezt tudják is, de éppen ebből kifolyólag ha valaki szívatni akar, bármikor belekérdezhet egy nem túl jelentős szerző kevéssé ismert művéről szóló, ajánlott irodalomként föladott tanulmányba... Nyelvészet tanárfüggő, ha valaki át tudja adni a logikáját, el lehet kapni a fonalat, de van olyan is, hogy annyira káosz a magyarázat, hogy már abból is kételkedsz, a tanár érti-e.
2015. máj. 23. 03:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!