Magyar szakosok, nektek mi volt a legnehezebb az egész tanulás közben?
Nekem negatívum magyar szakon, hogy a mi egyetemünkön sok a dilis tanár és a fele nem azt tanítja, amit kéne. (Kedvencem amikor a modern magyar irodalom előadáson a Bibliából magyarázta egy féléven keresztül a zsidók kivonulását a tanár...). Emellett sok a feminista óra, illetve rengeteg kurzuson ilyen agyament marhaságokat tanulunk, pl. a Piroska és a farkas rejtett szexuális szimbólumait stb. Persze vannak rendes kurzusok is, de feltűnően sok marhaság is van.
Nyelvészetből nem tetszett, hogy sok volt belőle, és annak is meg kell tanulni, akit nem érdekel (én inkább úgy csinálnám, hogy legyen egy alap, de akit érdekel, tanulja a többit szakirányban). Én az irodalom miatt mentem magyar szakra, a nyelvészet nem érdekel, de mégis fele-fele az arány. És ráadásul nehéz is, a szintaktikát pl. máig nem értem. Nekem egyébként nehézségem volt, hogy minorban tanultam a szakot, ezért rengeteg alapot nem is kellett teljesítenem, csak az arra épülő kurzusokat :D Ezért nem értettem sok mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!