Állítólag a Hun Birodalom tovább állt fent mint a római. Ez igaz?
Az igaz, hogy nézőpont kérdése, hogy egy nomád birodalom birodalomnak tekinthető-e. Azt írtad, hogy miért kéne európai államnak lennie?
Szerintem annak kéne lenni, mert a kérdésben az van, hogy melyik birodalom állt fenn tovább. Namost, szerintem mivel a két alakulatot össze sem lehet hasonlítani (az egyik birodalom területtel, intézményrendszerrel, jogrendszerrel, állandó, helyzet között népességgel rendelkezik, határokkal, történelemmel - a másik viszont egy esetleges szövetségi rendszer, állandó határok és államszervezet nélkül) - ilyen módon a két alakulat nem hasonlítható össze. Persze nomád birodalomnak lehet tekinteni a hunt is, de a Római Birodalommal hülyeség összehasonlítani. Ázsiában percenként jöttek létre és bomlottak fel a hun birodalomhoz hasonló alakulatok. Persze túlzás, hogy percenként, de gondolom, érted, mire gondolok. Ezért is túlzás szerintem ezeket egymás utódállamának tekinteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!