Mit csináltak volna Hitlerrel, hogyha nem öli meg magát?
"Hogy a sorsáról Sztalin döntsön, akiről persze jó tudta, hogy éppen olyan aljas ember, mint ő maga."
"..bíróság előtt fognak felelni azok, akik elindították a háborút és elkövették a szörnyű népirtást. Efelől tehát nem lehettek kétségei."
stb.
Ez mi?? :))
Aki ezt írta, egy kicsit sem volt tisztában vele, hogy milyen volt Hitler világlátása és értékrendje.
Hitler sajátos 'becsületkódexe', meg a felelősség furcsa értelmezése már korábban azt mutatta, hogy szerette volna, ha a tábornokai, sőt, még a katonái sem adják meg magukat.
Majdnem az utolsó pillanatig várt, de nem volt kétséges, hogy öngyilkos lesz, ha egyáltalán az lett. Holttestét elégették, nem sikerült minden tekintetben beazonosítani, ezért van egy lehetőség, hogy elpucolt és tovább élte világát, büntetlenül. Van erre néhány verzió, de nem sok a valószínűsége, bár az kétségtelen, hogy ha valakinek eszközei voltak a menekülésre, akkor az ő volt és tudjuk, hogy elég sok náci fejes el tudott menekülni, bár jónéhányat később mégiscsak elkaptak.
Egyébként a háborús bűnösöknek sem egyformán zajlott le a sorsa. Az auschwitzi táborparancsnokot a nürnbergi per után kiadták a lengyeleknek, azok még egy évet nyaggatták a saját perükkel. Nehezen viselte, mert elég furcsa méltóságú pózban feszített, ő csak parancsot teljesített, mint mondta, jó katonaként. Komoly megaláztatásként fogta fel a per egyes részleteit. Például fejére olvasták, hogy hárommillió embert ölt meg (nem végig ő vezette a tábort), erre engedelmet kért és helyesbített, hogy - bocsánat, de csak két és félmilliót - és nem értette a felzúdulás okát, hiszen ő csak egy téves adatot helyesbített.
Végül kivitték a táborába és arra a bitóra kötötték fel, amit maga ácsoltatott a foglyoknak.
Most be kell vallanom, ez nem biztos, hogy igaz, Merle írta a Mesterségem a halál c. könyvében, onnan vettem, de lehet, hogy csak egy írói fogás.
Szerintem ha élve elfogták volna, esetleg átpasszolhatták volna a zsidóknak, - lássuk, mihez kezdtek vele... -
Az különben tény, hogy Hitler nagyon felindult, amikor Mussolinit a nép elfogta és agyonverte, aztán a lábánál fogva felhúzták, lehet, hogy még ekkor is volt benne szusz és leköpdösték, meggyalázták, ahogy csak tudták.
Hitler nagyon ki volt akadva, így hát tudta, rá sem várhat más sors, csak halál és megaláztatás.
Mondjuk ez tény, hogy nem lőtte fejbe magát, hanem elszökött Argentínába... 1874-ben halt meg.
Na de jó, emnjünk bele a kis játékodba:
Szerintem Hitler nem marad Berlinbe, hanem megy tovább, nem tudom merre, de újrapróbálja szervezni az egészet...talán valami Svájci helyre, vagy Feketeerdőbe...ki tudja.
Ha az amcsik kapják el, lehet kiegyezik velük, valami jó kis titokért cserébe, amúgy is az amerikaiak támogatták őt még hatalomra nem jutott, sőt még a háború elkezdődte előtt is...bár lehet a valóságban is ez történt meg :D
Szerintem ha a szovjet kapja el, egy senkiházi lelövi ott, ahol megtalálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!