Az mennyiben rontja a mi (azaz 19 éves diákok) morális értékrendjét, ha rablásról vagy gyilkosságról szóló műveket is olvastat velünk a tanár és elemzünk is ilyeneket?
Sajnos előkerülnek a társadalom szegmensei és attól tartunk, hogy bajunk lesz tőle, mivel az élet sötét oldalát mutatja fel. Mi van ha elkárhozunk ezek miatt?
Miért nem az élet napsütötte oldaláról szólnak a művek, amelyeket elemzünk a kurzusokon?
A rablás és lopás a Biblia által tiltott. hogy szabad ilyeneket egyházi iskolába a képzésbe beleintegrálni vagy csak azért, hogy megismerjük az életnek ezt az oldalát is?
Egy időben én annyira megundorodtam a nyálas dalszövegektől, hogy nem is hallgattam olyan dal, amiben énekeltek, csak hangszeres zene érdekelt, vagy legalább is amiben az dominált. Aztán beláttam az emberi hang szép hangszer, egy jó kis vokál, vagy szóló feldobja, de nem veszem a fáradtságot, hogy különösebb figyelmet fordítsak a szöveg megtanulására, ami megragad, néhány sor és még a magyar dalokra is inkább halandzsázok. Mégis jobb valami szöveg, mint a pampapam.
Voltak régen is ilyen punk zenekarok, boldogan harsogtak mindenféle meghökkentő dolgot, "genny, rothadás", meg még különbet is.
Beteg dolog, ne törődj vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!