Az mennyiben rontja a mi (azaz 19 éves diákok) morális értékrendjét, ha rablásról vagy gyilkosságról szóló műveket is olvastat velünk a tanár és elemzünk is ilyeneket?

Figyelt kérdés

Sajnos előkerülnek a társadalom szegmensei és attól tartunk, hogy bajunk lesz tőle, mivel az élet sötét oldalát mutatja fel. Mi van ha elkárhozunk ezek miatt?

Miért nem az élet napsütötte oldaláról szólnak a művek, amelyeket elemzünk a kurzusokon?

A rablás és lopás a Biblia által tiltott. hogy szabad ilyeneket egyházi iskolába a képzésbe beleintegrálni vagy csak azért, hogy megismerjük az életnek ezt az oldalát is?

2014. júl. 22. 18:39
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Ezt így értem. Azonban azt már akkor is túlzásnak tartom, hogy Ganxsta Zolee dalait istenítik és rap költőnek tartják. Messze van ez szerintem a költészettől, mivel ez már tényleg a káromkodás tetőfoka. Arról mit gondoltok, mennyire fér bele a szövegbe az obszcén szavak használata?
2014. júl. 23. 10:00
 12/15 anonim ***** válasza:

Egy időben én annyira megundorodtam a nyálas dalszövegektől, hogy nem is hallgattam olyan dal, amiben énekeltek, csak hangszeres zene érdekelt, vagy legalább is amiben az dominált. Aztán beláttam az emberi hang szép hangszer, egy jó kis vokál, vagy szóló feldobja, de nem veszem a fáradtságot, hogy különösebb figyelmet fordítsak a szöveg megtanulására, ami megragad, néhány sor és még a magyar dalokra is inkább halandzsázok. Mégis jobb valami szöveg, mint a pampapam.

Voltak régen is ilyen punk zenekarok, boldogan harsogtak mindenféle meghökkentő dolgot, "genny, rothadás", meg még különbet is.

Beteg dolog, ne törődj vele.

2014. júl. 23. 11:54
 13/15 anonim válasza:
Te jó ég. Nem lehetsz valami művelt ember. Pl. az avantgárd szó mond neked valamit? Az irodalomnak mindig is része volt a polgárpukkasztás(igen, ez a káromkodást is jelenti). A legjobb versek, regények, novellák, színművek bizony hemzsegnek az erőszaktól, a gyilkosságoktól, vagy épp az erotikától. Ennyi erővel ne is legyen irodalom oktatás. De nem bírom az ilyen primitív burokban nevelkedett embereket. Ha szerinted te legyilkolnál valakit pl. a Bűn és bűnhődés hatására, akkor veled vannak nagyon súlyos gondok.
2014. júl. 27. 20:12
 14/15 A kérdező kommentje:
Pedig arról nyilván te is tudsz, hogy volt a pszichológiában az úgynevezett Werther-effektus, vagy mit is váltott ki a Szomorú vasárnap, akár József Attila költészete?
2014. júl. 28. 10:44
 15/15 anonim ***** válasza:
WTF? Mikor otthon a gyerek olyan filmeket néz (sokan HD ba) ahol kibeleznek valakit, agyonlőnek stb. meg játszik a GTA val, akkor mit csinál egy mű? lol
2014. júl. 30. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!