Elhiszel mindent, amit a történelem tankönyvekben olvasol?

Figyelt kérdés
2009. aug. 27. 11:21
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
62%

Csak annyit mondanék:

"Nem az a jó történetíró, aki azt mondja, hogy így és így történt, hanem aki azt mondja, hogy ez és ez okból így és így történhetett"

Ez szerintem válasz a kérdésedre.

Az első hozzászóláshoz pedig azt fűzném hozzá, hogy Attila 451-ben nem szenvedett katasztrófális vereséget.

A catalaunumi csata "döntetlenre" végződött. Max. annyiban győztek a rómaiak, hogy elkerülték a hun betörést.

Aztán viszály tört ki Rómában és ezért 452-ben nem tudtak kiállítani ellene egy erős sereget.

2009. szept. 7. 18:04
 22/25 anonim ***** válasza:
91%
Nem. Szerintem azt, hogy mi történt és hogyan, pontosan sosem tudhatjuk meg, minél régebben történt vagy minél több idő telt el az óta.
2009. szept. 25. 17:40
 23/25 anonim ***** válasza:
94%

Sosem tudhatunk mindent pontosan.

Még azt sem, ami tegnap történt, nem hogy azt, ami ezer éve.

2009. szept. 25. 18:58
 24/25 anonim ***** válasza:
90%
Legyen ez az én bűnöm, mindent nem, de sok dolgot.
2010. márc. 25. 08:29
 25/25 anonim ***** válasza:
*Ellenben nagyon sok olyan dolgot kezelek történelmi tényként, amit valahogy kihagytak az iskolai történelemkönyvekből. Mert, hogy nem fontos. Lehet, hogy az sem úgy van, de hát ki tudja?
2010. okt. 12. 09:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!