Elhiszel mindent, amit a történelem tankönyvekben olvasol?

Figyelt kérdés
2009. aug. 27. 11:21
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
47%

Az általad hivatkozott cikkből:

"A catalaunumi csata érdekessége, hogy egyik fél sem nevezhető egyértelmű győztesnek: az Attila által vezetett hun inváziót feltehetőleg az Aetius vezette római csapatok állították meg, de átfogó győzelmet nekik sem sikerült kivívniuk. "

"Attila még idejében, seregének végleges szétzilálása előtt visszavonulást rendelt el a szekérvárba. Aetius és Thorismund még az éjszaka körülzárta Attila seregét a táborukban."

"Reggel Attila látta, hogy körbe van zárva, és teljesen elveszettnek hitte a helyzetét. A fából készült lónyergekből máglyát építtetett, amit a rómaiak első támadásánál akart meggyújtani. Erre azonban nem került sor, mert Aetius hadvezérből politikus lett hirtelen. Ugyanis jogosan attól tartott, hogy a vizigótok egy energikus király vezetésével a hunok mint közös ellenség leverése után nem elégszenek meg Aquitaniában a szövetségesi státusszal. Ezért meggyőzte Thorismundot, hogy olyan gyorsan, amilyen gyorsan csak lehet, térjen vissza Toulouse-ba, és érvényesítse igényét a koronára a testvéreivel szemben. Aetius maga a csata utáni második napon hagyta el a csatateret. Attila több napig először csapdára gondolt, mígnem a felderítői felfedezték, hogy nincs ellenséges hadsereg már a környéken. Erre ő is visszavonult, átkelve a Rajnán."

Én itt sem látom az általad írt katasztrofális vereséget, sőt a két cikk sem mond ellent egymásnak.

2009. aug. 27. 15:00
 12/25 anonim ***** válasza:
65%
Nem, mert szüleim nem ugyan azt tanulták, mint én. Akkor most változik az a történelem, ami több száz éve volt? Én azt tanultam, hogy Hitler képeslapkészítő volt, szüleim azt, hogy szobafestő. Akkor most melyik is igaz? Lehet, hogy szakács volt? Nem is szeretem a történelmet, 2-es vagyok belőle.
2009. aug. 27. 15:40
 13/25 anonim ***** válasza:
41%
Ajánlom mindenkinek Heribert Illig Kitalált középkor c. könyvét :D
2009. aug. 27. 16:25
 14/25 anonim ***** válasza:
2009. aug. 27. 16:26
 15/25 anonim ***** válasza:
26%

"Én azt tanultam, hogy Hitler képeslapkészítő volt, szüleim azt, hogy szobafestő. "

Hitler festő volt, ebből tartotta el magát egy ideig, az általa készített képeslapok ma is jó áron kelnek el árveréseken. (Képeslapkészítő=olyan festő, aki kisméretű, postán feladható képeket fest, más szóval képeslapkészítő.) Azt, hogy szobafestő lett volna, nem tudom, hol olvasták a szüleid, nem lehetséges, hogy a könyvben csak annyit írtak, hogy "festő" amiről ők szobafestő- mázolóra következtettek és így maradt meg az emlékezetükben? Mert ez esetben erősen kétlem, hogy a történelemkönyv lett volna hibás, inkább arra gondolnék, hogy rosszul emlékeztek ennyi év után.

2009. aug. 27. 18:17
 16/25 anonim ***** válasza:
Az is lehet, hogy ők emlékeznek rosszul, de én akkor sem hizsem el azt, ami a tankönyvekben benne van (történelemből).
2009. aug. 28. 12:54
 17/25 anonim ***** válasza:
56%

2. vagyok, és nem tudom hányadiknak írom, de nézd meg amit linkeltem, hogy az első kép alatt ez a szöveg olvasható: Eredmény: Óriási veszteségek mindkét oldalon,

harcászatilag döntetlen, hadászatilag római győzelem

Valóban nem olvastam végig a cikket, csak ez így szembeötlött, meg amúgy is ismerem a történetet.

2009. aug. 28. 15:04
 18/25 anonim ***** válasza:
61%

Jól van, látom nem küldte el: 2. vagyok és annyit hozzáfűzök, hogy valóban nem olvastam el a cikket, de az első kép alatt ott van, hogy Eredmény: Óriási veszteségek mindkét oldalon,

harcászatilag döntetlen, hadászatilag római győzelem

2009. aug. 28. 15:14
 19/25 anonim válasza:
41%

en azt hiszem amit a tanarom mond :)

annyira felnezek ra... :)

amugy semmmit nem cafolok amit a konyvekben olvasok...

2009. aug. 30. 01:09
 20/25 anonim ***** válasza:
91%
nem. el is gondolkodok rajta.
2009. aug. 30. 12:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!