A Biblia valóság vagy mese?
"nyilván nem vagy Isten hívő,pedig hálás lehetnél érte!"
Igen. Nem vagyok hívő, és hállás vagyok érte. :-D
Hát ti nem vagytok normálisak!
Hány évesek vagytok 4-5?
ne haragudjatok meg de egy érett normális gondolkozású ember észre veszi ha a másik esetleg hibázik.
Hiszen eleve a kérdező is rosszul tette fel a kérdést.
Igen én is emberből vagyok szoktam elrontani dolgokat,hibázok mint minden ember,gondolhatjátok,hogy nem arra gondoltam,hogy magadnak legyél hálás mert nem vagy Isten hívő, akkor javítom Istenért kell hálásnak lenni.
Kérdező! ha annyira meggyőzhető ember vagy akkor olvasd a Bibliát figyelj oda arra amit olvasol és értelmezd is gondold át a dolgokat okosan.
Frigyládát keresni lehet, de nincs meg.
Pilátus létezett, de soha nem ítélte el Jézust. Nem is hallott róla valószínűleg, de a hivatalos feljegyzésekben egyetlen akkori rómainál vagy zsidónál nem szerepel Jézus neve.
A Biblia 95%-ban mese - és ami igaz belőle, az is csak néhány város és ember neve.
"Vagy gondolja bárki is, hogy valótlan történet alapján keresnének nagy értékű kegytárgyakat pl (frigyláda)?"
Figyu, en hallottam olyanrol, hogy valaki a jetit, meg a loch ness-i szornyet kereste, pedig az is csak mese. Dehat valakinek a mese is eleg. ;-)
"tisztában van az igazsággal"
Részleteznéd a konkrét bizonyítékokat?
De ne a Bibliából idézz, ha lehet.
A biblia egy tanítás. Olyan mintha az angol könyvről kérdeznéd hogy mese e??..
Arról szól hogy ne legyél sz@rhházi ember mert elb@szod az életed. Lényegében ez volna az értelme.
Meg a 10 parancsolatnak is..
Ne lopj ne ölj ne paráználkodj stb. Mért ne?? Azért mert akiknek ártasz azok is viszonozni fogják a bánásmódot.
Ha morbid akarok lenni nézzétek meg a sebhelyesarcú c filmet. A fazon olyan maffiózó hogy mindent megkaphat ami megvehető mégis retteg és sose boldog. A végén egy névtelen ember lövi sörétessel 1 méterről 2x fejbe. Kb erről szól a biblia is csak szelídebben.
Sose voltam keresztény nem védem a bibliát csak rámutatok miről akar ez a könyv mesélni. Lehet akad benne pár megtörtént sztori. nem volt ott senki hogy bizonnyítsa úgy volt-e. Akkor meg minek vitatkozni ilyeneken?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!