Szerintetek etikus a sorkatonaság?
Az ember beleszületik az országba, akaratán kívül annak állampolgára lesz, aztán elküldik valami háborúba, amit néhány politikus (akik sosem harcolnak) határoz el, valami országok közötti régi sérelem alapján. Egyikhez sincs semmi köze és nincs választása. Ez hol jogos? Én fix. hogy kitalálnék valamit, ha engem be akarnának sorozni, nem értek egyet semmilyen háborúval, nincs közöm semmilyen külpolitikai konfliktushoz, nincs kedvem családokat megnyomorítani, mert akkor semmivel sem leszek jobb, mint azok, akik esetleg az én családomat nyomorították meg egykor. Ők is csak parancsra cselekedtek, és fel sem fogták, mennyi nyomort okoztak.
Mit gondoltok erről?
Németországban is van sorkatonaság.
De ha háború lenne,akkor minden sorköteles korosztálynak be kellene vonulnia. Ha nem vonulsz be,akkor börtönbe kerülhetsz,de az is lehet,hogy kivégeznek.
Háború esetén ez így szokott lenni.
"Költözz Izlandra, ott nincs hadsereg."
Miért itt van? :)
"nincs közöm semmilyen külpolitikai konfliktushoz"
Fel tudod fogni hogy a délszláv háború magyarországot veszélyeztette? Fel tudod fogni hogy az USA hadserege állította meg ezt a háborút? Ők hullajthatták a vérüket magyarországért? Te a saját hazádért nem volnál képes?
"a délszláv háború magyarországot veszélyeztette"
Melyik? Mikor? Hol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!