Léteznek szellemek, és ha igen milyen 'formában' hogy érzékeli az ember?
tisztelt :A válasz megírásának időpontja: 05-16 19:10, remélem tudsz arról, hogy egyszerre egy időben, és TÉRBEN több dimenzió létezik? Végtelen számú párhuzamos idősík, klünböző eltérésekkel. Mert: 1 eseménynek végtelen számú kimenetele lehet-->> ha sikerül áttörni azt a határt, ami elválasztja a dimenziókat, akkor találhatsz végtelen számú nagyon hasonló világokat, vagy végtelen számú teljesen más világot, vagy végtelen számú átmenetet a hasonló és a teljesen más világ között.
A dezsávű meg egy lehetséges történés a vétgelen számúból.
Ha tényleg lehetne irányítani az egészet, akkor a jósok valóban jósólnának, és tuti hogy lehetne hallani: a jósnő nyerte a lottó főnyereményét.
Egyébként is, a jósláshoz ismernünk kellene minden egyes atomnak a pontos koordinátáját, sebességét, irányát, és akkor talán sikerül a következő másodpercet megjósólni.
A kérdezőnek: a kérdésedben van egy HA szócska, szal arra vagy kíváncsi hogy léteznek-e vagy sem. Ezt csak azért írom, mert te se tudod eldönteni. Én már döntöttem.
Nem léteznek szellemek.
Továbbá kiegészítve az elsők között írt 16:17es válaszomat: érdekes, hogy amikor egy szellem járta helyre vagy házba visznek rendkívül érzékeny műszereket, akkor azok sose mutatnak semmit, se a hő kamerának, se az infra kamerának, se a mikrofonnak, se semminek. Egyetlen műszer mutat adatot: a magnetométer. Ezzel lehet mérni a mágneses mezők erejét, irányát. Mindig az épületben elhelyezett tárgyak, vagy az épület építő anyagának mágneses erejét mutatja ki. Érdekes továbbá: az összes szellemjárta ház vagy hely közvetlen közelében van: magas feszültségű távvezeték, vagy vasérc bánya, vagy az épületben egy régi nagy darab klíma gép, vagy egy metró alagút szellőztető ventilátor ( ezek óriási ventilátorok) ami mozgás közben 10 herczes hangot is kiad ( nem lehet hallani, de az agy , a fül az rendkívül érzékeny az ilyen hangokra) és ennek a hangja "hallatszik" át az épületbe.
Továbbá: azt nemértem, hogy ha léteznek szellemek, akkor miért nem lehet egy 10 fős emberi csoporttal megnézni? Miért csak akkor vannak hogy ha egyedül van az ember?
Nah szal nekem ez az utolsó szavam. Időként megnézem hogy van-e komment, de én újat nem írok ide. Nem akarom hogy mégjobban lejjebb menjen a szálazékom.
05-26 16:40-nek:
"Továbbá: azt nemértem, hogy ha léteznek szellemek, akkor miért nem lehet egy 10 fős emberi csoporttal megnézni? Miért csak akkor vannak hogy ha egyedül van az ember?"
Ez jó kérdés, de ez még mindig nem elég érv a szellemek ellen. Kvantumfizikában ismeretes az a kísérlet, h az elektron két résen halad egyszerre keresztül, a rések végén pedig önmagával interferál, és interferencia nyomot hagy a falon. A fizikusok meg akarták figyelni, hogy pontosan mit csinál az elektron a réseknél: valóban ketté válik-e, és ha nem, melyik résen keresztül halad. A lényeg: ekkor az elektron másképp viselkedett: nem interferencia nyomot hagyott, hanem simán részecske nyomot. A kísérletek azt bizonygatták, hogy az elektron természetét a megfigyelés befolyásolja. Másképp viselkedik, amikor megfigyeled, mint amikor nem figyeled meg, vagy mást figyelsz meg. A hangsúly tehát a MEGFIGYELÉSen van. Nos, a szellemeknél szerintem simán lehet egy efféle ok a megfigyelésnél. A szellem (amit ráadásul talán tekinthetünk egy szabad akarattal rendelkező élőlénynek), miért ne viselkedhetne másképp a különböző megfigyelési módszereknél?
tegnap 22:13-nek.
Mint ahogy Előzőnek is írtam, ma már nagyon nagy hangsúly van fektetve a megfigyelőre, a megfigyelésre. Említve voltak az infrahangok. Tegyük fel, hogy még abban a korban élünk, h nem tudjuk, mi az, hogy hang. És tegyük fel, valaki a fülével még érzékel pl. egy 15 hertzes hangot. És ott sulykolja a körülette lévő társaság fejébe, hogy "dehát én hallom ezt a hangot, ti miért nem halljátok?". A többiek meg csak röhögnek rajta, és őrültnek tartják. Ugyanígy lehet ez a szellemekkel is, h esetleg csak néhány ember fogékony rá, néhány ember érzékeli vmilyen szinten a "szellemek frekvenciáját", és attól, h még látja őket, nem kell őrültnek titulálnunk.
A kérdés sztem nyugodtan lehet a tudomány témakörben, hiszen aki látott már szellemet, az nyilván a tapasztalatát mondja el, és nem tudományos érveket. Én még nem láttam szellemet, de igyekeztem vmilyen tudományos megközelítést alkalmazni mellettük. Nem attól függ az h látja-e vki a szellemeket, h tudós-e vagy sem. A színeket is érzékeli a legtöbb ember, annak ellenére, h sokan nem tudják (nem tudjuk) h az mitől is van.
Ez tehát lehet egy jelenség, amely magyarázatot igényel.
"Kérdem én, milyen MÁS érvet tudnak felhozni a szellemhívők (nem tapasztalaton nyugvó, esetleg a tudomány kritériumainak is megfelelőt)?"
Azt hiszem, legalábbis megközelítésként sikerült eleget tennem ennek a kritériumnak :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!