Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Isten kontra tudomány, te...

PÁL/INKA kérdése:

Isten kontra tudomány, te melyikben hiszel és miért?

Figyelt kérdés
kort és nemet is légyszi
2011. aug. 19. 09:10
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

tudomány 23F

Istenre nincs szükségünk és nem is volt soha. Attól, hogy hittünk istenben nem oldódott meg semmi.

2013. febr. 8. 16:26
 32/36 anonim ***** válasza:
23%

tudomány 23F Csak részben van igazad!

"Istenre nincs szükségünk és nem is volt soha."

De ha nem keletkezett volna Teremtő erő, akkor ma mi se lennénk. Ha nem borulna ránk védőn,jelen időnkben is, akkor bizony az élet kipusztulna.

"Attól, hogy hittünk istenben nem oldódott meg semmi."

ebben viszont nagyon igazad van. Ahogy a közmondás is szól; Segíts magadon, akkor az Isten is megsegít."

Vagy is nem avatkozik bele az életbe, mert ez már a mi társas játékunk, mint valóság alkotta élet. Csak rajtunk múlik, az emberiségen, hogy az jó vagy rossz, igazságos vagy igazságtalan!

2013. febr. 20. 00:48
 33/36 anonim ***** válasza:
Vitatkoznék azzal, hogy a hit nem old meg semmit. A jóra való törekvés, a lelkiismeret mögött nyilván a hit áll – teljesen mindegy, milyen formában, de a lényege, hogy a szellem magasabb rendű az anyagnál. Vajon milyen lenne a világ, ha az embernek nem lenne lelkiismerete, nem törekedne a jóra?
2013. febr. 20. 12:02
 34/36 anonim ***** válasza:

"A jóra való törekvés, a lelkiismeret mögött nyilván a hit áll"

Pontosabban a hit is állHAT, de nem szükségszerűen a hitből következik. A hit az egyik útmutató, ha valaki magától nem tudja, mi a helyes. És ez így van rendjén, nincs ezzel gond. De az erkölcs és lelkiismeret nem a hitből ered. (Valójában épp fordítva.)

2013. febr. 20. 14:32
 35/36 anonim ***** válasza:

Tudod 33/ Én soha semmiben nem hittem, már 6 éves gyermekként, megtagadtam az imádkozást. Igaz három héten keresztül elzavartak az asztaltól. aztán megkérdezték a szüleim miért tagadom meg, és a válaszomat elfogadták-- többet nem köteleztek az imára se étkezés előtt se esténként.

Templomba vasárnaponként csak azért jártam mert szembe volt a mozi, előtte a zsidó barátnőmmel bementünk csak az ostya kedvéért kétszer háromszor térdepeltünk-- utána uzsgyi a matiné.

Egész életemben kerestem és kutattam, de ilyen hogy istenfogalom vagy angyalok vagy ördögi marhaságok nem szerepeltek a szókincsemben. Nem hittem másban csak az életben, és a sajátos képességeimben. De a vallásos hitben soha. S érdekes módon még is becsületesen, sőt túlzottan is őszintén éltem. Elvetettem azt a Jézusi tanítást, hogy ha megütik az egyik orcádat tartsd oda a másikat -- hát én inkább betartottam, vagy oda csaptam.

Honnan ismertem-- hát igen 5 éves koromban már a lexikonokat olvastam és 6 éves koromban remekül vizsgáztam a papbácsinak, mint első áldozó. De mivel részt vettem egy temetésen és megértettem mit jelent a halál,- meghalt a vice bácsi, így attól kezdve, nem hittem a mesékbe.

Nagyon sok ember hisz, aztán még is aljas a természete-- igaz elmegy a templomba és meggyónja a papnak-- csak azt nem tudja, hogy az Úristen senkit se hatalmazott fel arra, hogy bárkit is felmentsen a bűnei alól-- különben is a bűnök amit elkövetünk életünk folyamán, az mind-mind ott marad letörölhetetlenül a lélek szálain.

Ja elfeledtem, hogy miután egész életemben a válaszokat kerestem csak épp a Teremtőket nem-- hát mitagyisten, egyszer csak beléjük botlottam! szóval azóta hiszek a Teremtő isteni Energiákba-- csak épp nem a vallások személyes istenében, aki az univerzumban van kiküldetésen...igy nem szükséges bemutatni ki, mi valójában!

2013. febr. 20. 23:54
 36/36 anonim ***** válasza:

Egy előbbi oldalon beíró--Argenta Ducata válasza:

"""A kérdésnek annyi értelme van, mint az ilyesminek:

Vízilabda vagy közgazdaságtan?

Kutya vagy kávé?Isten és tudomány.

L/18 """

Nincs igazad, a két dolgot igen is össze kell vonni. A hit nélkül nincs tudomány, viszont a tudomány nélkül a büdös életben nem lesz meghatározva az, hogy mi Isten, hol van egyáltalán? Minek köszönhetően keletkezett az élet a Földön?, mit jelent z élet, van-e célja, mit jelent a halál, van -e utána bármi, vagy csak a semmi marad....

Mert az-az istenségek amit a különböző hitvilágok vallások mesélnek, hát az sehol nincs, csak a hitvilágokban.

2013. febr. 21. 00:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!