Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Isten kontra tudomány, te...

PÁL/INKA kérdése:

Isten kontra tudomány, te melyikben hiszel és miért?

Figyelt kérdés
kort és nemet is légyszi
2011. aug. 19. 09:10
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
0%

Az emberi szellemnek épp az lenne a dolga, hogy egyszer végre logikusan belegondolva meghatározná Isten fogalmát mert ha nem teszi akkor az emberek nagy hányada mindig babonás esti mesékben fog hinni amely bizony bigottságot és szélhámosokat teremt.A létezés fantasztikuma. ha keresed" megtalálod" és válaszokat is a miértekre.

A baj ott van hogy az orvostudomány és orvosi-fizika sokat fejlődött, de még megtorpantak az életnél. ma is azt mondogatják hogy a szervek által él az ember. Holott ez nem igaz.

Hiába van egy komában lévő embernek működő teste még agyműködése is van pianóban, és még se lesz soha élő eleven... Miért, mert hiányzik az egyik lélek energia rendszere... eltávozott.. nem sikerült visszarántani..

2011. nov. 22. 02:51
 22/36 anonim ***** válasza:

Szerintem inkább kiegészítik egymást. Határozottan szembeállítani őket éppoly butaság, mint szó szerint venni a Bibliát vagy vakon hinni akár a vallásos, akár a tudományos dogmákban. Ugyanazt mondják, csak más-más nyelven. (Elnézést, ha valaki már írt ilyet, nem olvastam végig.)

17/l

2012. júl. 9. 13:00
 23/36 Józsika3477 ***** válasza:
Mindkettőben. 41 év, férfi
2012. nov. 14. 18:09
 24/36 Józsika3477 ***** válasza:

Döncike! #15:

A tudományban is vannak olyan dolgok, melyek a szó nyelvtani

értelmében a hit kategóriájába tartoznak. Pölö:

Hiszel a sötét anyagban? Vagy épp a MOND-elméletben hiszel?

Én hiszek az Ősrobbanásban, hiszek abban, hogy Isten pöckölte meg a szingularitást, de mivel nem voltam ott, - hacsak nincs lélekvándorlás - ezért ez részemről hit.

Az, hogy a bálna evolúciós őse 55 millió évvel ezelőtt

a pakicetus nevű ragadozó volt, ugyanilyen hit.

2012. nov. 14. 18:23
 25/36 anonim ***** válasza:
100%

"A tudományban is vannak olyan dolgok, melyek a szó nyelvtani

értelmében a hit kategóriájába tartoznak."

Nem, nem, ez így nem pntos! A tudomány sok állítását elhiheted, de dönthetsz úgy, hogy nem hiszed el. Ha így döntesz, akkor utánajárhatsz, hogy az adott állítás igaz-e. Ha nem hiszel a sötét anyagban, akkor nosza, pár évtizedes fizika tanulással eljuthatsz arra a szntre, hogy magad számolhatod ki a galaxisok perdületéből a hiányzó tömeget. Ha közben nem találsz semmi hibát, akkor neked sem marad más választásod, minthogy feltételezz egy tömeget, ami ugyan jelen van, de jelen ezközeinkkel nem vagzunk képesek az érzékelésükre.

De különben, láttál már eszkimót? Meg tudtál bizonyosodni a létezésükről? Miért hiszed el, hogy vannak?

2012. nov. 14. 19:45
 26/36 Józsika3477 ***** válasza:
Döncike! Félre ne érts, én hiszek a sötét anyag léetézésében, meg az Ősrobbanásban is, csak arra akartam utalni, hogy van ez a MOND-elmélket, ami szintén a galaxisok tömeg-sebesség viszonylatát magyarázza, de nem a sötét anyaggal.
2012. nov. 15. 16:39
 27/36 anonim ***** válasza:
0%

Józsika és Döncike én pedig azt mondom, hogy való igaz az anyag különböző színű és ebben semmi újszerű nincs.

Viszont az univerzumban nem ez a legfőbb alkotó ERŐ hanem a FEKETE ENERGIA.

S magában a Földünkben és egy meghatározó energia benne áramlik az anyagában, de benne van minden élőben, mint az egyik élővé tevő energia rendszer. Bár ez még kevés lenne az élethez szóval van benne még egy teremtő energia rendszer a Fehér energia. Nem ismerős?

Mi áramlik ki a földünkből amit már ismer a tudomány?-- a magnetoszférát alkotó nagy erősségű fehér energia.

Ha egy bolygóban létezhet egy negatív töltésű energia, akkor miért nem keresik a másik töltését ennek az energiának?- a pozitív töltését ami maga a Fekete energia.

Ha egy bolygóban keletkezett egy energia, akkor annak két pólusúnak kellene lenni épp úgy, mint az általunk előállított mesterséges energiáknak.

Na persze ehhez először el kellene vetniük azt a képtelen elméletüket hogy a Föld valamikor forró volt és az a kére3g amin az élet keletkezett azóta hűlt csak ki--- aztán azt a képtelenséget, hogy a szerkezete egy folyamatos izzó lávatömeg és annak a közepén van egy most már szilárdnak nevezett" vas mag-- és ennek a mágnesessége záródott ki--- ez épp olyan képtelen duma, mint a vallások által kreált istenség amely az univerzumból idefáradt" hogy életet teremtsen és fényt és világosságot ecetera..ecetera.

Szóval a hülyeségben és a logikátlanságban igen csak kontrázták eddig egymást.

Egyszer megírtam egy geológus professzornak a Bólygönk valódi belső szerkezetét és azt hogy a Föld haldoklik ami eltart ugyan még kb durván 40 ezer esztendeig de az élet nem fogja kibírni addig egy fokozatosan izzóvá váló forró platnin-- tehát az űrkutatás és egy élhető bolygó megtalálása nagyon fontos, mert az élet túlszaporodott a Földön és ha mindenkit ki szeretnének menteni majd a jövőben akkor ahhoz sok idő kell és sok-sok űrhajó.

A Kedves professzor úr következő levéllel igyekezett megnyugtatni; Nem kell félni kedves asszonyom, mert Isten megsegíti az emberiséget c...c...c

Hát.... így jár karöltve a tudomány és a vallásos hit!

Ja és 70 éves vagyok és olyan képességekkel rendelkeztem amivel csak több száz évenként ha születik ember-- ennek a segítségével vannak az infóim.

Tehát Isten, vagy inkább Teremtő Energiák léteznek. A vallásos meséket megszűröm a tudományos megállapításokat, vagy fikciókat ami érdekelt, azokat ellenőriztem és újra gondoltam-- nem szoktam elhinni semmit azonnal.

2012. nov. 15. 19:27
 28/36 anonim ***** válasza:
65%

A kérdésnek annyi értelme van, mint az ilyesminek:

Vízilabda vagy közgazdaságtan?

Kutya vagy kávé?

Isten és tudomány.

L/18

2012. nov. 17. 09:46
 29/36 Ezüst Vitéz válasza:

"Tudni akarom, Isten hogyan teremtette a világot"

Michio Kaku, elméleti fizikus, kozmogónus

Isten és tudomány

F/42

2012. nov. 19. 16:49
 30/36 anonim ***** válasza:
0%

Argenta sokkal több köze van egymáshoz, ahhoz hogy elméletileg félvállról vegye az ember és beskatulyázza ez csak misztikum, ez pedig tudományos.

Mivel nem létezik misztikum, minden a természet törvényei által létező- amit csak a tudósok képesek ha más nem logikával megválaszolni.

Mivel 18 éves vagy mint imádott unokám, így ajánlom elolvasni ezt a blog fejezetemet--

7. f. Istenérveim, ahogy megtapasztaltam...

ha számodra elfogadható és érthető akkor olvass bele másik fejezetbe is.

PÁLINKA Te miért nem jelölted a korod és nemed?-- így egyoldalú vagy

2012. nov. 19. 18:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!