Mi a XXI. század embereszménye?
Akár az is lehetne, hogy:
az ember végre rájön, hogy az út, amin jár a vesztébe vezet. Vissza kell térni a régi útra, az égi útra, a természet ösvényére.
Kedves második válaszoló.. Nem gondolod, hogy a régi út vezetett ide? Mert én úgy látom, soha nem tértünk le róla, csak éppenséggel ide vezetett. :)
Első válaszolóé viszont szép gondolat. :)
A 21. század uralkodója a neoliberális kozmopolita áldemokratikus kapitalista.
A 21. század embereszménye a liberális, globalizált, edukálatlan fogyasztó.
Az idealista/utópista embereszmény pedig a bolygóval és környezetével harmóniában élő, fenntarthatóan fejlődő és PET palack kupakját is egy jobb élet reményében külön gyűjtő humanista, gondolkodó, spirituális emberi lény.
2. vagyok.
Nem tértünk le róla. Régi útnak nem ezt a liberális maszlagot értem. Erre tértünk át, ez okozza a vesztünket.
Megint 2. vagyok :D
Ide vezet az, ha hajszárítás közben gépezik az ember :D
Szóval. Letértünk a régi útról. Nem tudom, hogy pontosan mikor. Szerintem ez változó időpont.
Ez a mostani szemlélet nem a régi. A régi volt az égi, amikor az ember még tudta, hogy hol van a helye a természetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!