A régi (19. század körüli) kézírásnak mi a neve?
Sajnos nem tudom a nevét, pedig az összes kézírás típusnak van neve (mármint az aktuális standard-nek), amit az iskolában éppen tanítanak. Csak azt tudom, hogy a nagyszüleim még dőlt betűvel tanultak meg írni gyerekkorukban. Szerintem ez azért lehetett így, mert mártogatós tollal könnyebb dőlt betűkkel írni, de a mai golyóstollakkal már az álló betűket is gond nélkül le lehet írni szépen, és ez jobban olvasható, vagyis jobban hasonlít a nyomtatotthoz. Amerikában pl. még inkább a nyomtatotthoz hasonlító kézírást tanítanak.
De nagyon régóta érdekel ez a téma engem is, láttam egyszer egy könyvesboltban egy olyan könyvet, hogy Kalligráfusok kézikönyve, vagy valami ilyen címe volt, bocs ha nem pontosan írtam, az a lényeg, hogy abban van minta rengeteg féle írás típushoz, szerintem ott a nevük is fel van tüntetve. Sajnos csak a kirakatban láttam, de jó lenne megszerezni. Nekem alapból van kb. 3 féle kézírásom, illetve ezeknek vannak még változatai is, általában 1-2 havonta változik, hogy melyiket használom, nem tudom miért. Na az a lényeg, hogy én dőlt betűsen sokkal szebben írok mártogatós vagy töltőtollal, szerintem ezért tanították így az írást régen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!