Melyik napjainkban is beszélt nyelv hasonlít legjobban a magyarra?
Figyelt kérdés
2011. márc. 25. 12:30
11/22 anonim válasza:
Ha tanúlni akarsz, válaszd az olaszt. Nekünk, magyaroknak ezt a legkönnyebb kiejteni. Csaó.
12/22 anonim válasza:
Egyértelműen a Székely nyelv hasonlít a legjobban a magyarra!
Merthogy az Erdélyországban honos székelyek _Magyarul_ beszélnek.
13/22 anonim válasza:
12:35 Akkor már a magyar magyar hasonlít legjobban, nemdebár? Erdély pedig nem ország.
14/22 anonim válasza:
A hasonlóság alatt lehet érteni azt is, hogy például a magyarban majdnem mindent úgy írunk, ahogy ejtünk. Nos ha a különböző hiraganákat, kanjikat, meg efféléket nem vesszük, akkor ebbe talán a leghasonlóbb nyelv a miénkhez a japán. De akad sok más a miénkhez hasonló nyelv, attól függ, milyen szempontból hasonló. Remélem segítettem. ;)
15/22 A kérdező kommentje:
Ezt a hasonlóságot arra értettem, hogy a legtöbb közös illetve hasonló szó van benne
2011. ápr. 14. 10:21
16/22 anonim válasza:
Akkor a szlovák. Abban van a legtöbb azonos alakú és azonos jelentésű szó.
A csehek szerint "A szlovák az egy olyan cseh, aki magyarul beszél."
17/22 anonim válasza:
16:53-nak
Igen, én is hallottam ehhez hasonló véleményt. S ha ehhez még megvizsgálnánk a két nép népdalkincsét, akkor jó sok meglepetés érne bennünket...
18/22 anonim válasza:
Még hogy úgy ejtjük, mint írjuk... lári-fári
Úgy írjuk, hogy:
- Mit tetszik mondani?
Úgy ejtjük, hogy:
- Mi?
:-D
Amúgy a 03-25 15:14-es hozzászóló voltam.
20/22 zsoleszs válasza:
Erdélyország?! Aztaaa. Mára elég is volt a gyakorikérdésekből :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!