Ha az emberekről, emberi természetről úgy általában rosszat mondasz akkor bármelyik társaságban betámadnak?

Figyelt kérdés

Ha ez így van ezt miért teszik?

Magukra veszik?

Esetleg ez egy kulturális izé miszerint az ember csak szép és jó?

Szerintem a történelem önmagáért beszél.

febr. 19. 09:09
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:

29 biztos láttál már olyant a tv-ben hogy közép afrikai országban egy busz tele van feketékkel és nem bántják egymást.

Az hogy mi a csoport, azt elég rugalmasan kezeli az ember. Lehet hogy nem ismerem személyesen aki mellettem áll de egy városban élünk. Ilyenkor az ember abból indul ki, hogy a másik is alárendelni magát a közös írott és íratlan szabályankinak.

Egyébként ezt a buszos példát nem én találtam ki hanem Csányi

tegnap 15:52
 32/32 anonim ***** válasza:

30, nincs így hid el.

Feljebb írtam miért gondoljak hogy a történelem előtti időkben is alacsony volt a csoporton belüli agresszío.

Sok kutató úgy gondolja hogy az írott történelem versebb volt mint az őskor a fojamatos népesség növekedése miatt.

Az emberek versengenek erősen. Szakmai, gazdasági, politikai, sport versengés. Viszont ez kivételes esetben nyilvánul meg fizikai erőszakban.

Nézd meg milyen harcok vannak a pártpolitikaban és még sincs polgárháború a legtöbb országban.

Erőszakba akkor fordul ha van valami extrém körülmény. Éhezés, vallság, nagyon felborul az erő egyensúly, stb

tegnap 16:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!