Mi lett volna a magyarok sorsa ha nem sikerül a "honfoglalás", legyőzik Árpádékat a kárpát-medencei népek?
#9 A népre magyarként hivatkoznak.
Erről vannak írásos források.(Dzsajháni)
#10 Annyit jelent mondjuk, hogy a bolgárok idomultak a környezetükhöz nyelvileg, míg a magyarok nem. Ezt úgy értem, hogy míg a bolgároknál a nyelvet biztos nem az eredetileg bolgár nevezetű nép hozta oda, addig a magyaroknál nyitott a kérdés.
Én is azt mondom, hogy homályos hogy honnan jött a nyelv.
Egy biztos, hogy keletről és az is, hogy 1055 előtt, mivel az ekkor keletkezett Tihanyi alapítólevél már magyar szavakkal van tele.
11
Az tök jó t_k__bőre de nem erről volt szó.
#12 Hanem miről?
Válaszoltam mi lett volna valószínűleg, ha nincs honfoglalás, majd leírtam, hogy azért vagy az avarok, vagy a honfoglalók hozhatták a nyelvet, mivel más lehetőség nem nagyon van.
A római korban biztos nem éltek itt magyarok, arról a rómaiak beszámoltak volna. 1055-ben, az államalapítás után pedig már biztos éltek.
E kettő időpont között kerültek ide a magyarul beszélők keletről.
Az meg hogy az első nyelvemlék 300+ évvel később lett lejegyezve nem igaz.
A honfoglalás és a tihanyi alapítólevél között 160 év telt el.
13
Honfoglaló őseinknek kár volt a nyelvvel vergődniük mert jól láthatóan sokan ma sem értik alapszinttn sem.
Na jó akkor menjünk csak végig azon amit mondtál.
“És hol van rá bizonyíték hogy ezelőtt 1000 rvvel is magyarkênt hivatkoztak a nyelvre. “
Hoztam bizonyítékot a népnévre. (Dzsjháni)
A nyelv és a népnév általában azonos szokott lenni.:)
“Mellesleg a Kárpát-medence lakossága szinte kizárólag keletről idevándorolt népekkel volt tele.”
Ez nem teljesen igaz.
Elég nagy számban éltek itt szlávok is, a keletről jött népek mellett.
Erre bizonyíték a sok szláv jövevényszó a magyar nyelvben.
A keletről jött népek az avarok és a honfoglalók voltak.
“Mivel az első írásos emlékek 300+ évvel később lett lejegyezve”
Ezt már kifejtettem, hogy miért nem igaz.
“tehát eredeti emlék nincs is szóval elêg homályos hogy honnan jött a nyelv.”
Ezt meg én sem vitatom. Annyit tettem hozzá, hogy azért valószínűségek vannak. Az pl. biztos, hogy a magyar nyelv keletről érkezett ide és hogy a honfoglalók, vagy az avarok, vagy mindketten beszélték.
“Honfoglaló őseinknek kár volt a nyelvvel vergődniük mert jól láthatóan sokan ma sem értik alapszinttn sem.“
Miért személyeskedsz? Talán megsértődtél?
Nem akartalak megsérteni. Egyszerűen érdekel a téma és ezek a meglátásaim.
16
Az akkori bolgárok nem szlávok voltak. Az meg hogy a népnév meg a nyelv ugyanaz nettó bullshit.
"Annyit jelent mondjuk, hogy a bolgárok idomultak a környezetükhöz nyelvileg, míg a magyarok nem."
És ezt honnan tudod? Lehet hogy a magyar névvel illetett honfoglalók is török nyelvűek voltak, aztán ugyanúgy kihalt a nyelvük mint a bulgároké.
A középkori oklevelekre meg felesleges alapozni, 99%-uk későbbi hamisítvány
“Az akkori bolgárok nem szlávok voltak“
A maiak viszont azok. A honfoglalók viszont nem voltak szlávok és a mai magyarok sem azok.
Ezenkívül pedig a honfoglalóknál uráli népekre jellemző genetikai markereket mutattak ki:
Tehát a honfoglalók egy része valószínűleg magyarul beszélt:
“The presence of the N3a haplogroup is interesting because it rarely appears among modern Hungarians (unlike in other Finno-Ugric-speaking peoples) but was found in 37.5% of the Hungarian Conquerors. This suggests that a part of the ancient Hungarians was of Ugric descent and that a significant portion spoke Hungarian”
Forrás: [link]
“Az meg hogy a népnév meg a nyelv ugyanaz nettó bullshit.“
Bocsánat, hogy félreérthetően fogalmaztam.:)
Úgy értettem, hogy a nyelv-megnevezés (tehát nem maga a nyelv) és a népnév azonos. Pl: A németek németül, a dánok dánul, az angolok angolul beszélnek stb.
“És ezt honnan tudod? Lehet hogy a magyar névvel illetett honfoglalók is török nyelvűek voltak, aztán ugyanúgy kihalt a nyelvük mint a bulgároké.“
Nem állítottam tényként ezt. Ne magyarázz bele olyanokat a mondandómba amik nincsenek ott.
Azt mondtam, hogy annak is van lehetősége, hogy az avarok beszéltek magyarul, míg a honfoglalók nem.
Az azonban biztos, hogy vagy a honfoglalók, vagy az avarok ( beleértve a késő-avarokat) magyarul beszéltek, mert ha nem akkor ma nem írnánk itt ezen a nyelven.
“A középkori oklevelekre meg felesleges alapozni, 99%-uk későbbi hamisítvány“
A tihanyi alapítólevél például pont nem.:)
Ez az első eredeti formájában megőrzött és nem később átmásolt magyarországi oklevél.
“A tihanyi alapítólevél az első eredetiben fennmaradt hiteles oklevelünk.“
Forrás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!