Mi lett volna a magyarok sorsa ha nem sikerül a "honfoglalás", legyőzik Árpádékat a kárpát-medencei népek?

Figyelt kérdés
ma 17:12
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

#9 A népre magyarként hivatkoznak.

Erről vannak írásos források.(Dzsajháni)

#10 Annyit jelent mondjuk, hogy a bolgárok idomultak a környezetükhöz nyelvileg, míg a magyarok nem. Ezt úgy értem, hogy míg a bolgároknál a nyelvet biztos nem az eredetileg bolgár nevezetű nép hozta oda, addig a magyaroknál nyitott a kérdés.

Én is azt mondom, hogy homályos hogy honnan jött a nyelv.

Egy biztos, hogy keletről és az is, hogy 1055 előtt, mivel az ekkor keletkezett Tihanyi alapítólevél már magyar szavakkal van tele.

ma 20:00
 12/20 anonim ***** válasza:
0%

11

Az tök jó t_k__bőre de nem erről volt szó.

ma 20:04
 13/20 anonim ***** válasza:

#12 Hanem miről?

Válaszoltam mi lett volna valószínűleg, ha nincs honfoglalás, majd leírtam, hogy azért vagy az avarok, vagy a honfoglalók hozhatták a nyelvet, mivel más lehetőség nem nagyon van.

A római korban biztos nem éltek itt magyarok, arról a rómaiak beszámoltak volna. 1055-ben, az államalapítás után pedig már biztos éltek.

E kettő időpont között kerültek ide a magyarul beszélők keletről.

ma 20:13
 14/20 anonim ***** válasza:

Az meg hogy az első nyelvemlék 300+ évvel később lett lejegyezve nem igaz.

A honfoglalás és a tihanyi alapítólevél között 160 év telt el.

ma 20:15
 15/20 anonim ***** válasza:
0%

13

Honfoglaló őseinknek kár volt a nyelvvel vergődniük mert jól láthatóan sokan ma sem értik alapszinttn sem.

ma 20:16
 16/20 anonim ***** válasza:

Na jó akkor menjünk csak végig azon amit mondtál.

“És hol van rá bizonyíték hogy ezelőtt 1000 rvvel is magyarkênt hivatkoztak a nyelvre. “

Hoztam bizonyítékot a népnévre. (Dzsjháni)

A nyelv és a népnév általában azonos szokott lenni.:)

“Mellesleg a Kárpát-medence lakossága szinte kizárólag keletről idevándorolt népekkel volt tele.”

Ez nem teljesen igaz.

Elég nagy számban éltek itt szlávok is, a keletről jött népek mellett.

Erre bizonyíték a sok szláv jövevényszó a magyar nyelvben.

A keletről jött népek az avarok és a honfoglalók voltak.

“Mivel az első írásos emlékek 300+ évvel később lett lejegyezve”

Ezt már kifejtettem, hogy miért nem igaz.

“tehát eredeti emlék nincs is szóval elêg homályos hogy honnan jött a nyelv.”

Ezt meg én sem vitatom. Annyit tettem hozzá, hogy azért valószínűségek vannak. Az pl. biztos, hogy a magyar nyelv keletről érkezett ide és hogy a honfoglalók, vagy az avarok, vagy mindketten beszélték.

“Honfoglaló őseinknek kár volt a nyelvvel vergődniük mert jól láthatóan sokan ma sem értik alapszinttn sem.“

Miért személyeskedsz? Talán megsértődtél?

Nem akartalak megsérteni. Egyszerűen érdekel a téma és ezek a meglátásaim.

ma 20:23
 17/20 anonim ***** válasza:
0%

16

Az akkori bolgárok nem szlávok voltak. Az meg hogy a népnév meg a nyelv ugyanaz nettó bullshit.

ma 20:24
 18/20 A kérdező kommentje:

"Annyit jelent mondjuk, hogy a bolgárok idomultak a környezetükhöz nyelvileg, míg a magyarok nem."

És ezt honnan tudod? Lehet hogy a magyar névvel illetett honfoglalók is török nyelvűek voltak, aztán ugyanúgy kihalt a nyelvük mint a bulgároké.

A középkori oklevelekre meg felesleges alapozni, 99%-uk későbbi hamisítvány

ma 20:36
 19/20 anonim ***** válasza:

“Az akkori bolgárok nem szlávok voltak“

A maiak viszont azok. A honfoglalók viszont nem voltak szlávok és a mai magyarok sem azok.

Ezenkívül pedig a honfoglalóknál uráli népekre jellemző genetikai markereket mutattak ki:

[link]

Tehát a honfoglalók egy része valószínűleg magyarul beszélt:

“The presence of the N3a haplogroup is interesting because it rarely appears among modern Hungarians (unlike in other Finno-Ugric-speaking peoples) but was found in 37.5% of the Hungarian Conquerors. This suggests that a part of the ancient Hungarians was of Ugric descent and that a significant portion spoke Hungarian”

Forrás: [link]

“Az meg hogy a népnév meg a nyelv ugyanaz nettó bullshit.“

Bocsánat, hogy félreérthetően fogalmaztam.:)

Úgy értettem, hogy a nyelv-megnevezés (tehát nem maga a nyelv) és a népnév azonos. Pl: A németek németül, a dánok dánul, az angolok angolul beszélnek stb.

ma 20:37
 20/20 anonim ***** válasza:

“És ezt honnan tudod? Lehet hogy a magyar névvel illetett honfoglalók is török nyelvűek voltak, aztán ugyanúgy kihalt a nyelvük mint a bulgároké.“

Nem állítottam tényként ezt. Ne magyarázz bele olyanokat a mondandómba amik nincsenek ott.

Azt mondtam, hogy annak is van lehetősége, hogy az avarok beszéltek magyarul, míg a honfoglalók nem.

Az azonban biztos, hogy vagy a honfoglalók, vagy az avarok ( beleértve a késő-avarokat) magyarul beszéltek, mert ha nem akkor ma nem írnánk itt ezen a nyelven.

“A középkori oklevelekre meg felesleges alapozni, 99%-uk későbbi hamisítvány“

A tihanyi alapítólevél például pont nem.:)

Ez az első eredeti formájában megőrzött és nem később átmásolt magyarországi oklevél.

“A tihanyi alapítólevél az első eredetiben fennmaradt hiteles oklevelünk.“

Forrás: [link]

ma 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!