Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Annak idején a komonistáknak...

Annak idején a komonistáknak mi bajuk volt a vallásokkal hogy tiltották és üldözték azokat és az ateizmus volt az elfogadott?

Figyelt kérdés
tegnap 22:39
 1/5 anonim válasza:
26%
Én azt nem tudom hogy a gyereket miért britmilazzak le .
tegnap 22:49
 2/5 anonim válasza:
17%
Ez pszichológiai. Az ember hinni akar valamibe/valakibe. Úgy gondolták ha nem az istent tekintik a feljebb valósulnak az emberek hanem az általuk generált kör. Ha megvolt a feltétlen bizalom, akkor könnyebb volt irányítani azt a tömeget, mert nem kérdőjelezte meg.
tegnap 23:00
 3/5 anonim ***** válasza:
21%

Az volt a bajuk a vallásokkal, mint ma az összes művelt, jellemes és jó szándékú embernek:

A jelenkor kulturális fejlettségi szintjén a vallás csakis az elnyomás és az emberi méltóság megtiprásának az eszközeként szolgálja az elnyomókat. A társadalmi előrelépés csakis a valóság tiszteltére épülhet, tehát a haladásnak törvényszerűen el kell sepernie a vallásos világnézeteket oda, ahova azok valók - a történelem szemétdombjára!

tegnap 23:19
 4/5 anonim ***** válasza:
21%

#1 - nem tudod? Akkor én elmagyarázom:

A vallás célja, hogy a papság és azok kegyeltjei élősködhessenek a széles néptömegek testi-lelki nyomorán. A körülmetélés egy kártékony és undorító vallásos hagyomány, melynek egyedüli valós célja az emberi méltóság csorbítása.

tegnap 23:26
 5/5 anonim válasza:
0%
#4 20 éve volt . Nem rajtam mullott .
tegnap 23:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!