Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Egy ilyen felszínes világban...

Egy ilyen felszínes világban mi a legjobb túlélési stratégia egy csúnyább férfi számára?

Figyelt kérdés
jan. 13. 08:33
1 2 3 4 5 6
 21/51 A kérdező kommentje:

20

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Szólj ha még kell, egyelőre most ez elég szerintem.

jan. 13. 14:43
 22/51 Psycho ***** válasza:
100%

Lehet érdemes lenne alaposabban megvizsgálni, hogy amit te magad linkelsz a saját elképzelésed alátámasztása érdekében, az vajon tényleg alátámasztja-e, amit mondani akarsz, vagy pedig az ellenkezőjét.

Idézet az általad linkelt tanulmány absztraktjából:

"There are (...) no link between facial attractiveness and mortality"

Ennyit attól, hogy ez a túlélésről szól.

Ouch.

jan. 13. 15:47
 23/51 sadam87 ***** válasza:
100%

Köszönöm!

"Szólj ha még kell, egyelőre most ez elég szerintem."

Pontosan mire is elég? A 6. válaszodban 11 állítást soroltál fel. Ebből amennyire látom, 4-re hoztál forrást:

- munkanélküliség (illetve a legtöbb idézett cikk a témában inkább a fizetéssel foglalkozik, de valamelyik valóban említi a munkanélküliséget is, mint amiben van valamennyi különbség)

- munkahelyi kiközösítés

- börtön (bár közvetlenül ezzel sem foglalkoznak az idézett cikkek, de a következő kapcsán legalább áttételesen el tudom képzelni, hogy így van)

- súlyosabb ítélet törvényszéken

A többire én nem találtam semmit az idézett cikkekben (de javíts ki, ha tévedek). Szóval nem, nem mondanám, hogy elég...

Még valami: az idézett cikkek tényleg korrektnek tűnnek, és tényleg (amennyire belenéztem) szingifikáns hatásokról beszélnek. De azért az nem minden. Például a harmadik cikk alapján valóban van ok-okozati összefüggés valakinek a vonzósága és a fizetése között. Ugyanakkor az is látszik, hogy azért elég gyenge ez a hatás (pláne, ha a közvetett hatásoktól megtisztítják). Egy csomó minden másnak sokkal erősebb hatása van a jövedelemre, és nem csak olyan egyértelmű dolgokra gondolok, mint az IQ, de még a szülőváros nagysága esetében is erősebb a regressziós összefüggés a jövedelemmel az adatok alapján, mint a vonzóságé.

Összegezve: a probléma létezik, ebben igazad van. Viszont túlélésről kérdezni az általad idézett adatok alapján is elég erős túlzás - hogy finoman fogalmazzak...

jan. 13. 15:48
 24/51 anonim ***** válasza:
100%

"Egy ilyen felszínes világban mi a legjobb túlélési stratégia egy csúnyább férfi számára?"

Kb ugyanaz, mint egy kevésbé csúnya férfi számára. Betartani a törvényeket, szabályokat, kerülni a nagyon cinkes helyeket és helyzeteket, kevés alkoholt, cigarettát, drogot fogyasztani, rendszeresen sportolni, mozogni, és akkor jó eséllyel elélhet akár 80-90 évig is. A többség számára ma már nem (lenne) nagy kunszt megérni a 60-70 feletti kort, ha ezeket betartanák.

jan. 13. 16:32
 25/51 anonim ***** válasza:
100%

Tanulni kell. Olyan tudás, amit keresnek.

Alternatíva:

Erős leszel és olyan fizikai munkát vállalsz, amit más nem nagyon.

Természetgyógyász leszel. Ekkor a klientúra kiépítése kicsit időigényes.

Mindhárommal kiemelkedő jövedelemhez juthatsz

jan. 14. 10:10
 26/51 anonim ***** válasza:
100%

Csak az eredeti kérdésre válaszolok. "Egy ilyen felszínes világban mi a legjobb túlélési stratégia egy csúnyább férfi számára?"

Humánetológiai műveket kell olvasni a szoc. kapcs.-ok fejlesztése céljából. Pl. ilyen A párválasztó agy.

Tanulmányozni kell a valóságot: akik nem szépek (bármit is jelent az) milyen karriert értek el? És azt hogy?

[link] pl. ők és mások.

Javaslom pszichológus bevonását! Mi az oka és mi a célja annak, hogy a vél vagy valós esztétikai hiányosságaid mögé bújva inaktív és defetista vagy? Érdekes kutatási téma.

jan. 14. 14:33
 27/51 anonim ***** válasza:
A sok pénz és a jó egzisztencia szerintem segíthet ezen.
jan. 14. 16:08
 28/51 Kólauborkával ***** válasza:
100%

Amég azon sopánkodsz, hogy neked mid nincs, addig persze, hogy nem fogod látni, hogy mid van. Az élet NEM igazságos, mindenki kap egy puttonyt a hátára induláskor, és hát nagyon nem ugyan azok vannak benne.

Egyben viszont biztos vagyok, engem sosem érdekelt, ha valaki külsőre nem vonzó (najó, talán általános iskola közepéig érdekelt), viszont távolról elkerülök mindenkit, aki kifogáskereséssel, műbalhéval, meg mindennel azt keresi, hogy miként NEM lehet egy problémát megoldani, az ilyenekkel Dunát lehetne rekeszteni. Én olyan emberekkel igyekszem körül venni magam, akik a megoldásokat keresik, nem a kifogásokat.

Csak ennyi.

jan. 14. 16:16
 29/51 A kérdező kommentje:

28

Én megoldottam azokat a problémákat amelyek még a külső által generált korlátok alatt vannak. De amint eléred a saját határaid nem kicsit befrusztrálódsz, hiszen lenne akarat többre csak nincs lehetőség. Ilyenkor kicsit unalmassá válnak a dolgok.

jan. 14. 16:43
 30/51 anonim ***** válasza:
100%

"Én megoldottam azokat a problémákat amelyek még a külső által generált korlátok alatt vannak. "

Ha ez így lenne, nem itt mártírkodnál a sokadik kérdésed alatt.

jan. 14. 16:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!