Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Az öngyilkosokban az a közös,...

Az öngyilkosokban az a közös, hogy őket az emberek sosem fogadták el, mindig kiközösítették, nem hagyták élni és emiatt kénytelenek voltak önként kiszállni?

Figyelt kérdés
aug. 5. 15:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
32%

És ezzel, most mit akarsz mondani?

Azt, hogy jobb érzelmes öngyilkosnak lenni, mint érzéketlen pszichopatának?

Amikor én szakítottam az exemmel, és sirdogáltam miatta, ő már régen egy másik pasival kefélt, így saját magamból csináltam bohócot, hogy egy olyan ember miatt borultam ki, aki abszolút semmibe veszi az érzelmeimet, sőt, aktív szexuális életet él.

Ha ezt még megdobtam volna annyival, hogy megölöm magam miatta, akkor nyugodtan kioszthatták volna nekem a Darwin díjat is. Ha már meghalok, akkor legalább valami nemes dolog miatt haljak meg, ne olyasvalaki miatt, akinek a szemében egy senki vagyok.

Tehát megint odalyukadunk ki, hogy nekem van igazam.

Aki szerelmi bánat miatt meggyilkolja magát, az nincs eszénél, mert egy olyan emberre áhítozik, akinek a szemében ő egy senki.

A logikus megoldás az lenne, ha túllépne az eseten, és keresne egy másik csajt, aki szereti őt.

aug. 6. 11:18
 12/15 anonim ***** válasza:
32%

Arról nem is beszélve, hogy a csaj a másik pasival (aki dugja őt), csak nevethet a sírdogáló, gyenge exén...

Ilyen ember miatt öngyilkosságot elkövetni??

Fú... na inkább no comment.

Sziasztok.

aug. 6. 11:22
 13/15 anonim ***** válasza:
64%

Inkább a depresszió a közös legtöbbükben.

Pár kivétel nyilván van, lehetnek szélsőséges és megoldhatatlan problémák, de többségében valami lelki fájdalom elviselhetetlen mértékűvé válása az, ami erre viszi az embereket.

aug. 6. 15:05
 14/15 A kérdező kommentje:

13

Igen, de úgy látom, hogy ennek a lelki fájdalomnak oka van, és általában az emberekkel való rossz viszony is az okok között van, nem jönnek ki jól az emberekkel.

aug. 6. 15:51
 15/15 anonim ***** válasza:

Voltam együtt öngyilkosokkal. Nekem is volt kísérletem (erről a környezetem évtizedekig nem tudott).

A legtöbben segg részegen gondolják, hogy jó megoldás az öngyilkosság. Szerintem itt kár okokat keresni, legfeljebb a palackban.

Vannak emberek, akiknek valamiért kilátástalan a helyzetük (betegség, szociális elszigeteltség, hibás helyzetértékelés).

Vannak fanatikusok (öngyilkos szekták)

Vannak akiket belekényszerítenek (az öngyilkos merénylők egy része választhat, hogy éhen hal a családjával, vagy öngyilkos merényletet csinál és a szervezet gondoskodik a családjáról)

Van aki gondoskodni akar a csapatáról, hazájáról (kamikaze pilóták, bár a többség ott is az előző csoportba tartozik)

Vannak esetek, amikor ki tudja (József Attila például baleset vagy öngyilkosság áldozata? Radnóti "vállalni akarta a sorsát" öngyilkosság, vagy rosszul jött ki?)

Szerintem az "öngyilkosok" nem egy homogén közösség. Sok ok lehet a tett mögött, én párat felsoroltam, de a lista szerintem sem teljes.

aug. 6. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!