Úgy gondolom, hogy a Homo Sapiens Sapiens ideje lejáróban van. Mit gondoltok?
Az izraeli Yuval Noah Harari a "Homo Deus" című könyvében vízonál a Homo Sapiens végéről, és a Homo Deus megjelenéséről - ez utóbbiak olyan emberek lesznek, akik félig gépek, félig emberek. Amolyan tökéletesített emberek, de már egy másik faj. Harari éppen ezért a bioinformatikában látja a nagy bizniszt.
Őszintén szólva, nekem tetszik, ez a vízió. A Homo Sapiens Sapiens-nek már vége van. Sokan közülük mérhetetlen mélységekben vannak: alacsony IQ, csúnya külső, bűnözők.
Úgy gondolom, itt lenne az ideje egy újabb "természetes" szelekciónak, aminek következtében a rátermettebbek tovább fejlődnének a Homo Deus szintjére, és ezzel egy új, fejlett humanoid faj népesítené be a bolygót.
Mit gondoltoltok?
Én támogatom az ötletet, és ha megadatik nekem, szívesen vennék részt ebben a project-ben, hogy csináljunk egy új fajt.
9
És mi lenne, ha téged is ki akarnának szórni?
Az előrejelzések szerint hamarosan 2 000 000 000 ember fog nyomornegyedben élni. Tehetségondozással szépen kiválogatjuk onnan a hasznosokat, a többit meg otthagyjuk.
Nincs szükség népírtásra.
A Homo Deus fejlesztésével egy szelekciós folyamat fog beindulni, és a természet saját maga szórja majd ki azt, amire nincs szüksége.
Akkor fel sem fognám, hogy mi történik velem, hiszen elég buta lennék ahhoz, hogy tudjam, most mi a franc történik. Gondolom hőzöngenék, meg csapkodnék, de nem érteném, miért akarnának megszabadulni tőlem.
A Homo Deus fejlesztését úgy képzelem, hogy párhuzamosan kell működtetni a tehetséggondozással. Alakítanunk kell egy globális szervezetet, amely bejárja a világ összes lepusztult helyét. Afrika falvai, Brazília nyomornegyedei stb. Meg kell találnunk azokat a fiatalokat, akikben van elegendő kitartás ahhoz, hogy kitörjenek a nyomorult helyzetükből, és minőségi oktatásban kell részesíteni őket. Ez irgalmatlan sok pénz lenne, de ha felszámolnánk pár népszerű dolgot, ami rendesen elnyeli a pénzt, akkor meg lehetne oldani.
Egy szó, mint száz: a világot teljesen újra kell teremteni.
Sehol sem beszéltem arról, hogy ki kell őket írtani.
Arról beszéltem, hogy a Homo Sapiens Sapiens-t kell tovább fejleszteni. Mivel pedig itt a továbbfejlődéshez az intelligencia lenne a belépő, ezért a buták eltűnnének. Maguktól.
Az a baj, hogy ha nem lesz Homo Deus, akkor maradhat a Homo Sapiens Sapiens, de egy gyengébb, butább verzióban. Ma ugyanis - és ezt nem én mondom, hanem szakértői vélemény - az alacsonyabb IQ-val rendelkező emberek nagyobb eséllyel adják át a génjeiket. Az értelmiségiek ellenben kevesebb gyereket vállalnak.
17
Az a probléma, hogy ez nem ilyen egyszerű. Az IQ az egy darab mérték csak. Ráadásul az intelligenciának se méri minden aspektusát, pl. a kreativitással érdekes kapcsolatban van, egy darabig korrelálnak, majd egy bizonyos IQ magasság felett inverz korrelálnak, azaz nem lesz kreatív. Mi más alapján kéne még szűrni, csak IQ?
Mi lesz akkor a sportokkal? Művészekkel? Azok is kuka, majd az AI csinálja?
Egyébként azt tudod, hogy a történelem során kik akartak még hasonlóan tisztítani az emberiségen?
"Egyébként azt tudod, hogy a történelem során kik akartak még hasonlóan tisztítani az emberiségen?"
----------
A fiú 2022. június 29-én éjjel magához vett egy kisbaltát, azzal rátörte az ajtót szállásadójára, hogy a pénzét és személygépkocsijának indítókulcsát megszerezze. A sértett a zajra felébredt, ekkor a fiatal a baltával és puszta kézzel ütlegelni kezdte, mígnem a férfi eszméletét vesztette
"A férfi ezután teljes testsúllyal ránehezedett a nőre, befogta a száját, és miközben Giada ütögette őt, továbbra is a lábai között nyúlkált a nőnek. Csak azután szállt le a férfi a végig ellenkező nőről, miután Giada megütötte a száját."
Tudom.
De a tiszítást nem mi végezzük majd el a nácikhoz hasonlóan, hanem az evolúció dobálja majd ki őket, mivel képtelenek lesznek megállni, a tökéletesített embereknek alkotott világban. Abban hiszek, hogy a Homo Sapiens Sapiens uralmának hamarosan vége van, és 1000 év múlva ennek a fajnak már csak a maradványait fogják a múzeumban mutogatni az akkori gyerekeknek.
A Homo Sapiens Sapiens egy részét ugyanis tovább fejlesztjük a Homo Deus szintre, a másik részét pedig magára hagyjuk, és rábízzuk az evolúcióra, amely felemészti.
Alkotunk egy új világot, ahol a tökéletesített emberek élnek, akik a tudományos fejlődés, a jó indulat és az összetartás útján járnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!