Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Úgy gondolom, hogy a Homo...

Úgy gondolom, hogy a Homo Sapiens Sapiens ideje lejáróban van. Mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Az izraeli Yuval Noah Harari a "Homo Deus" című könyvében vízonál a Homo Sapiens végéről, és a Homo Deus megjelenéséről - ez utóbbiak olyan emberek lesznek, akik félig gépek, félig emberek. Amolyan tökéletesített emberek, de már egy másik faj. Harari éppen ezért a bioinformatikában látja a nagy bizniszt.

Őszintén szólva, nekem tetszik, ez a vízió. A Homo Sapiens Sapiens-nek már vége van. Sokan közülük mérhetetlen mélységekben vannak: alacsony IQ, csúnya külső, bűnözők.

Úgy gondolom, itt lenne az ideje egy újabb "természetes" szelekciónak, aminek következtében a rátermettebbek tovább fejlődnének a Homo Deus szintjére, és ezzel egy új, fejlett humanoid faj népesítené be a bolygót.

Mit gondoltoltok?

Én támogatom az ötletet, és ha megadatik nekem, szívesen vennék részt ebben a project-ben, hogy csináljunk egy új fajt.

júl. 20. 19:18
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

9

És mi lenne, ha téged is ki akarnának szórni?

júl. 20. 20:56
 12/31 A kérdező kommentje:

Az előrejelzések szerint hamarosan 2 000 000 000 ember fog nyomornegyedben élni. Tehetségondozással szépen kiválogatjuk onnan a hasznosokat, a többit meg otthagyjuk.

Nincs szükség népírtásra.

A Homo Deus fejlesztésével egy szelekciós folyamat fog beindulni, és a természet saját maga szórja majd ki azt, amire nincs szüksége.

júl. 20. 20:56
 13/31 A kérdező kommentje:

Akkor fel sem fognám, hogy mi történik velem, hiszen elég buta lennék ahhoz, hogy tudjam, most mi a franc történik. Gondolom hőzöngenék, meg csapkodnék, de nem érteném, miért akarnának megszabadulni tőlem.

A Homo Deus fejlesztését úgy képzelem, hogy párhuzamosan kell működtetni a tehetséggondozással. Alakítanunk kell egy globális szervezetet, amely bejárja a világ összes lepusztult helyét. Afrika falvai, Brazília nyomornegyedei stb. Meg kell találnunk azokat a fiatalokat, akikben van elegendő kitartás ahhoz, hogy kitörjenek a nyomorult helyzetükből, és minőségi oktatásban kell részesíteni őket. Ez irgalmatlan sok pénz lenne, de ha felszámolnánk pár népszerű dolgot, ami rendesen elnyeli a pénzt, akkor meg lehetne oldani.

Egy szó, mint száz: a világot teljesen újra kell teremteni.

júl. 20. 21:04
 14/31 anonim ***** válasza:
26%
Hararit nem véletlenül hívják prófétának. Amúgy a 2012-es Global Future 2045 kongresszus szemléletesebbé teszi, miről is van szó hosszabb távon.
júl. 20. 21:49
 15/31 anonim ***** válasza:
38%
Nem kell kiírtani a "maradékot", ez egy nagyon szélsőséges idea. Globális alapjövedelem kell ami megakadályozná hogy az önfenntartás miatt bűnözzenek és olyan minőségű életet biztosít ahol van az embernek ideje és energiája önfejlesztésre vagy bármilyen hasznos tevékenységet művelni akár hobbiból is.
júl. 20. 23:24
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Bírom amikor valaki a felső rétegnek képzeli magát ("mi") és úgy beszél a szerinte alsóbb rétegről, hogy "ők". Vicces lesz, amikor kiderül, hogy majdnem mindenki alsó réteg 😂
júl. 20. 23:32
 17/31 A kérdező kommentje:

Sehol sem beszéltem arról, hogy ki kell őket írtani.

Arról beszéltem, hogy a Homo Sapiens Sapiens-t kell tovább fejleszteni. Mivel pedig itt a továbbfejlődéshez az intelligencia lenne a belépő, ezért a buták eltűnnének. Maguktól.

Az a baj, hogy ha nem lesz Homo Deus, akkor maradhat a Homo Sapiens Sapiens, de egy gyengébb, butább verzióban. Ma ugyanis - és ezt nem én mondom, hanem szakértői vélemény - az alacsonyabb IQ-val rendelkező emberek nagyobb eséllyel adják át a génjeiket. Az értelmiségiek ellenben kevesebb gyereket vállalnak.

júl. 21. 00:52
 18/31 anonim ***** válasza:
61%

17

Az a probléma, hogy ez nem ilyen egyszerű. Az IQ az egy darab mérték csak. Ráadásul az intelligenciának se méri minden aspektusát, pl. a kreativitással érdekes kapcsolatban van, egy darabig korrelálnak, majd egy bizonyos IQ magasság felett inverz korrelálnak, azaz nem lesz kreatív. Mi más alapján kéne még szűrni, csak IQ?

Mi lesz akkor a sportokkal? Művészekkel? Azok is kuka, majd az AI csinálja?

Egyébként azt tudod, hogy a történelem során kik akartak még hasonlóan tisztítani az emberiségen?

júl. 21. 01:06
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
Simán megtörténhet ilyen, hogy robottestbe költözünk, vagy épp virtuális világba mentjük át a tudatunkat. A jövöben lehet hogy már megsem tudjuk vagy akarjuk különböztetni az eredeti embereket a mesterséges személyektől inteligenciáktól. Ez szerintem akár 100-150 éves viszonylatban is megtörténhet. De kb ezer év alatt biztosan lesz valamilyen komoly evoluciós átalakulás. Persze szinte biztos hogy nem olyanok lesznek a technikai, társadalmi körülmények, mint amilyen naivan azt most elképzeljük. Lehet hogy 200 év mulva az akkor "élő" élőlények "emberek" és maiak között akkora eltérés lesz külalakban, életformában, mint a barlanglakó ösember a mai emberhez képest.
júl. 21. 04:09
 20/31 A kérdező kommentje:

"Egyébként azt tudod, hogy a történelem során kik akartak még hasonlóan tisztítani az emberiségen?"

----------

A fiú 2022. június 29-én éjjel magához vett egy kisbaltát, azzal rátörte az ajtót szállásadójára, hogy a pénzét és személygépkocsijának indítókulcsát megszerezze. A sértett a zajra felébredt, ekkor a fiatal a baltával és puszta kézzel ütlegelni kezdte, mígnem a férfi eszméletét vesztette

[link]

"A férfi ezután teljes testsúllyal ránehezedett a nőre, befogta a száját, és miközben Giada ütögette őt, továbbra is a lábai között nyúlkált a nőnek. Csak azután szállt le a férfi a végig ellenkező nőről, miután Giada megütötte a száját."

[link]

Tudom.

De a tiszítást nem mi végezzük majd el a nácikhoz hasonlóan, hanem az evolúció dobálja majd ki őket, mivel képtelenek lesznek megállni, a tökéletesített embereknek alkotott világban. Abban hiszek, hogy a Homo Sapiens Sapiens uralmának hamarosan vége van, és 1000 év múlva ennek a fajnak már csak a maradványait fogják a múzeumban mutogatni az akkori gyerekeknek.

A Homo Sapiens Sapiens egy részét ugyanis tovább fejlesztjük a Homo Deus szintre, a másik részét pedig magára hagyjuk, és rábízzuk az evolúcióra, amely felemészti.

Alkotunk egy új világot, ahol a tökéletesített emberek élnek, akik a tudományos fejlődés, a jó indulat és az összetartás útján járnak.

júl. 21. 09:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!