Úgy gondolom, hogy a Homo Sapiens Sapiens ideje lejáróban van. Mit gondoltok?
Az izraeli Yuval Noah Harari a "Homo Deus" című könyvében vízonál a Homo Sapiens végéről, és a Homo Deus megjelenéséről - ez utóbbiak olyan emberek lesznek, akik félig gépek, félig emberek. Amolyan tökéletesített emberek, de már egy másik faj. Harari éppen ezért a bioinformatikában látja a nagy bizniszt.
Őszintén szólva, nekem tetszik, ez a vízió. A Homo Sapiens Sapiens-nek már vége van. Sokan közülük mérhetetlen mélységekben vannak: alacsony IQ, csúnya külső, bűnözők.
Úgy gondolom, itt lenne az ideje egy újabb "természetes" szelekciónak, aminek következtében a rátermettebbek tovább fejlődnének a Homo Deus szintjére, és ezzel egy új, fejlett humanoid faj népesítené be a bolygót.
Mit gondoltoltok?
Én támogatom az ötletet, és ha megadatik nekem, szívesen vennék részt ebben a project-ben, hogy csináljunk egy új fajt.
Gyári/fizikai munkákat majd csak a robotok fogják végezni.
Nincs szükség emberre.
A robot nem panaszkodik magasabb fizetésért, nem kell neki szabadság, nem fárad el, hanem dolgozik.
Nem te fogsz új fajokat csinálni.
Amúgy igen, ez lesz. Hacsak nem pusztítunk ki mindent előbb.
Ekkora baromságot régen olvastam.
Nyitott vagyok filozófiára, de ne keverjük a biológiai rendszerezést a társadalmi konstrukciókkal.
"robotok fogják végezni"
. Mikor?
Ha nem holnap, akkor még elég messze a vég.
Ezeknél az abszurd teóriáknál azt nem értem soha, hogy mégis kinek lenne az érdeke ezt megvalósítani? Azokat, akiket alacsonyabb rendűnek minősítesz? Ők adják fel a jövőhöz való jogukat csak azért, mert valaki leminősíti őket?
Akkor mi értelme nekik bármit is feláldozniuk?
Ennyi erővel egyszerűbb lenne az alacsonyabb rendű többség kiírtása, így a termelés is jelentősen lecsökkenthető.
Ha szelekció végbe is megy, ott is lesznek olyanok, akiket a magadfajta alacsonyabb rendűnek minősít, és ez a rémálom sosem ér véget.
Meg mi értelme a tökéletesítésnek, ha még mindig nem jut el oda a többség, hogy a fenntartható jövőt tűzze ki célul?
"Ő úgy véli, hamarabb megvalósulhatnak ezek, mint hisszük."
. Ja, ugye már vagy 200 éve várjuk hogy a gépek lecseréljék az embert..
"Ők adják fel a jövőhöz való jogukat csak azért, mert valaki leminősíti őket?"
Igen, adják fel. Nincs szükségünk tanulatlan, 75-ös IQ-val rendelkező, mélyszegénységben élő, koszos bűnözőkre, akik 85 éves néniket erőszakolnak meg, illetve ölnek meg a pénzért.
Szórjuk ki őket.
"Igen, adják fel. Nincs szükségünk tanulatlan, 75-ös IQ-val rendelkező, mélyszegénységben élő, koszos bűnözőkre, akik 85 éves néniket erőszakolnak meg, illetve ölnek meg a pénzért."
. Ez már az intellektuális igénytelenség egy foka, hogy egy vita során ilyet bedobsz.
Pedig próbáltam komolyan venni az állításaidat, de Te azt a Blikk olvasóközönségének szintjén tudod alátámasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!