Jól tudom, hogy a trianoni békeszerződés eredetileg 100 évre szólt?
Már lassan 4 év telik el a 100 éves forduló óta, mégsem változott semmi.
Nincs meg hozzá a megfelelő politikai akarat, vagy inkább a népesség nem akar már ide tartozni?
(Lehet, hogy hülyének néznek páran a kérdés miatt, de nem érdekel)
Egy ismerősöm mesélte, hogy 30 évvel ezelőtt járt Kárpátalján, akkor még szinte mindenki magyarul beszélt, konkrétan bárkivel tudott beszélgetni, útbaigazítást kérni, stb. Eltelt 25 év, (5 évvel ezelőtt) újra elment Kárpátaljára, nagyjából ugyanazt a környéket járta be, szinte senki nem beszélt magyarul, ilyen szinten változott meg a helyzet. Ebből gondolom, hogy a népesség már nem ragaszkodik annyira a magyarsághoz, mint régebben. Ezt jól gondolom? Vagy más okok is állnak mögötte?
Erdélyben nem tudom mi a helyzet, de szerintem ott sem tartják magukat sokan magyarnak, ha abból indulok ki, hogy akik onnan jönnek autóval, nagyrészük nem beszél magyarul (a román rendszám első két betűje jelzi a megyét. Akik régi magyar területről jönnek, nagyrészük nem beszél magyarul, ezt onnan tudom, hogy egy ismerősöm egy benzinkúton dolgozik, és mesélte)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!