Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Szigorúan tudományos szempontb...

Szigorúan tudományos szempontból: létezhet 100%-os magyar, vagy ez egy téveszme?

Figyelt kérdés

Először is: nincs a kérdés mögött semmilyen rasszista hátsószándék. Csak a tudásom szeretném növelni (mivel tanulok még) a kíváncsiság hajt.

A 100%-os magyart nem én találtam ki, hallottam róla. De alkottam hozzá egy saját defjníciót.

-----------

A 100%-os magyar hipotézis saját definíciója:

A magyarság létezését az Államalapítastól - tehát 1000-től - számolom.

Természetesen eddig senki sem tudja visszavezetni a családfáját (nekem az 1800-as évekig sikerült), viszont ha valaki visszamegy a középkor végéig (kb. 1517) és nem talál más népekkel való keveredést, akkor feltételezheti, hogy a korábbi 500 évben is elkerülte a család a keveredést, pl. a tatárjárás után, amikor IV. Béla más népeket hozott ide.

Tehát aki legalább 500 éves csupa magyar felmenőkkel rendelkezik, az 100% magyar.

máj. 21. 15:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
91%
Az ismert felmenőimnek nagyrésze teljesen magyar nemzetiségű, de a DNS vizsgálat alapján mégis nagyjából 0 honfoglaló(szibériai és közép-ázsiai) genom van bennem. Tehát már az évszázadokkal ezelőtt élő magyarok is egy honfoglalóktól genetikailag totál eltérő népség voltak.
máj. 21. 21:37
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
A 100 szazalek magyar egy erdem lenne? Itt mindig jottek mentek a nepek. Mar a 12. Szazadban sem volt eleg ember. Mar akkor szaszokat hoztak az orszagba. Az anyakonyvveztes a papsag dolga volt, az apa mindig a ferj volt akar eroszak akar megcsalas tortent. A szexualis aktivitas nem volt kisebb akkor sem es igencsak szabados eletet eltek sokan. Szoval genetikailag akkor sem biztos hogy tiszta faji arja vagy ha ugy nezne ki. Amugy ha igazi magyar lennel akkor 160 centi korul lennel es vagott szemed lenne. Mar ha a honfoglalokhoz hasonlitanal.
máj. 22. 06:53
 13/17 EagleHUN ***** válasza:
#8 hegyekben állnak a bizonyítékok arra amit te tagadsz, múzeumokban, múzeumi raktárakban stb...
máj. 22. 17:40
 14/17 MDaniel98 ***** válasza:
Csak azt kellene kitalálni, hogy mi az a minimumkritérium, aminek ha megfelesz, akkor már magyarnak vagy tekinthető.
máj. 23. 15:14
 15/17 anonim ***** válasza:
0%

13

Milyen bizonyítékok? Az hogy kikapartak a földből pár vackot és kitalálták hogy akkor az a honfoglaló etnikaiszeplőtlen ősmagyarok cucca volt. Ez nem tudományos bizonyítêk. Az egyetlen "bizonyíték" ami leírja a honfoglalást, ugyanolyan tényként írja le a szarvai között krómozott kereszttel ugrabugráló csodaszarvast.

máj. 23. 16:31
 16/17 EagleHUN ***** válasza:

"Csak azt kellene kitalálni, hogy mi az a minimumkritérium, aminek ha megfelesz, akkor már magyarnak vagy tekinthető."

Na igen ez egy nagy kérdés.

Elég lenne egy ilyen - a Magyar nyelv tökéletes ismerete. ( Megelégszünk a szóbeli ismerettel. ) Sokan ki is esnének azonnal. :D

máj. 23. 18:33
 17/17 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy te is (ha írásban is kell)...
máj. 23. 18:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!