Szigorúan tudományos szempontból: létezhet 100%-os magyar, vagy ez egy téveszme?
Először is: nincs a kérdés mögött semmilyen rasszista hátsószándék. Csak a tudásom szeretném növelni (mivel tanulok még) a kíváncsiság hajt.
A 100%-os magyart nem én találtam ki, hallottam róla. De alkottam hozzá egy saját defjníciót.
-----------
A 100%-os magyar hipotézis saját definíciója:
A magyarság létezését az Államalapítastól - tehát 1000-től - számolom.
Természetesen eddig senki sem tudja visszavezetni a családfáját (nekem az 1800-as évekig sikerült), viszont ha valaki visszamegy a középkor végéig (kb. 1517) és nem talál más népekkel való keveredést, akkor feltételezheti, hogy a korábbi 500 évben is elkerülte a család a keveredést, pl. a tatárjárás után, amikor IV. Béla más népeket hozott ide.
Tehát aki legalább 500 éves csupa magyar felmenőkkel rendelkezik, az 100% magyar.
13
Milyen bizonyítékok? Az hogy kikapartak a földből pár vackot és kitalálták hogy akkor az a honfoglaló etnikaiszeplőtlen ősmagyarok cucca volt. Ez nem tudományos bizonyítêk. Az egyetlen "bizonyíték" ami leírja a honfoglalást, ugyanolyan tényként írja le a szarvai között krómozott kereszttel ugrabugráló csodaszarvast.
"Csak azt kellene kitalálni, hogy mi az a minimumkritérium, aminek ha megfelesz, akkor már magyarnak vagy tekinthető."
Na igen ez egy nagy kérdés.
Elég lenne egy ilyen - a Magyar nyelv tökéletes ismerete. ( Megelégszünk a szóbeli ismerettel. ) Sokan ki is esnének azonnal. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!