Szokás mondani hinni kell valamiben. Azok akik vehemensen vérbe fordult szemmel elutasítják a jót, szeretet hirdető vallásokat, miben hihetnek? A náci erőkultuszban például?
“ Nem véletlen, hogy azóta élünk sokkal jobban, mióta komolyabb tudomány is van.”
Az csak a véletlen, hogy nem pusztította még el a tudomány a Földet. Lásd atombomba, hidrogénbomba, vegyi fegyverek, biológiai fegyverek, részecske ütközetés stb. Tűzzel játszanak már mióta. Idáig megúsztuk de meddig tart a szerencse? Most mesterséges intelligencia.
A tudomány nem pusztítja el a Földet, csak a rossz emberek.
Ilyenkor hol van a vallás? Képtelen megoldani, hogy az emberek ne legyenek rosszak? Ha már jók nem tudnak lenni...
akkor viszont mire jó a vallás, ha a tudást amúgy is a tudomány hozza?
13
Amiket felsoroltam azokban mi hibát vélsz találni?
12
“ Ilyenkor hol van a vallás? Képtelen megoldani, hogy az emberek ne legyenek rosszak? Ha már jók nem tudnak lenni...”
Ez az. Egyes emberek zsigerből gyűlölik a jóságot és mindent megtesznek ellene. Ez lehet veleszületett vagy lehet spirituálisabb magyarázata, nem tudom.
Napiincel vallasi temakorben is nyomul ujabban? Az mar szep...
A kerdesed allito kerdes, hazug allitast tartalmaz. A vilagot fekete-fehernek festi le, nincs kozeput, nincs olyan hogy valaki nem vallasos es a nacikat sem elteti.
A hiba nem mindenki massal, hanem veled van. Nem azert taposnak el mert gyulolnek, leneznek, hanem mert a viselkedeseddel kifejezetten ezt valtod ki az emberekbol. A vilag gêci, a vilag teged utal, a vilag a hibas mindenert, csak neked ne kelljen valtozni es barmit maskepp csinalni. Oszinten szolva meg is erdemled hogy eltapossanak, kiutaljanak mindenhonnan, mert ezzel a genkeszlettel, mentalis allapottal jobb ha nem lesznek utodaid es nem kerulsz tul sokat emberek kozelebe sem.
16
“ es a nacikat sem elteti.”
“ mert ezzel a genkeszlettel, ”
Kb igazoltad amit írtam, vagy ez vagy az, nincs középút.
18
A vallás esszenciája jó és szeretetre, elfogadásra, egymás segítésére buzdít.
A pedofil papok megléte ezen nem változtat.
Viszont amikor maga az esszencia a gond akkor minden azt valló személy “elpedofilizálódik”.
Na a vallásra ez nem jellemző. A náci erőkultuszra viszont igen, hiszen arra épül az egész szemléletmód, az az esszenciája neki.
Mert a “szeretetet” hirdetö vallások nem a valóság talaján állnak. Nincsenek összhangban a valósággal, egy álom világ.
Ismerek értelmes hívö keresztényt is, de a legtöbb hívö, akit ismerek inkább roszabb ember, mint az olyan ismeröseim, akik nem hívök.
Pl.: lenéznek másokat, akik nem hívök, magukat felaöbbrendünek gondolják, miközben amúgy egész ostibák.
Szóval én ebböl a társaságból inkább ki karadnék. És gyanítom így sokkal inkább a keresztény tanokat tisztelöen viselkedem, mint a magukat hívöknek vallók nagy része és ez az amit egy rögejnek tartok az egész vallásosdiban….
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!