Tudósok, hogyan vélekedtek a szeretetről, emberségről a haladással és fejlődéssel szemben?
Mennyire felsőbbrendű dolgok ezek, mennyire prioritás?
Szerintetek a tudás, haladás létünk elsődleges célja és értelme, vagy pedig a szeretet?
A tudósok is csak emberek, úgyhogy ahányan vannak, annyiféle választ fogsz kapni tőlük. (Hacsak nem pl. teológus vagy filozófus tudósokra gondolsz.)
"tudás, haladás létünk elsődleges célja és értelme, vagy pedig a szeretet"
Mindkettő szükséges, az ember természeténél fogva vágyik a tudásra és a szeretetre is. Értelmetlen rangsorba állítani őket.
A kettő szerintem nem áll szemben egymással.
"A tudás nélküli szeretet nagyrészt impotens, és a szeretet nélküli tudás gyakran embertelen." A haladás/fejlődés eredményeit emberséggel kell felhasználni.
A tudás és a technológia teszi lehetővé, hogy meggyógyítsák ha beteg akit szeretsz, hogy beszélhess vele akkor is ha éppen fizikailag külön helyen vagytok, stb. Az internet lehetővé teszi hogy olyan emberekkel beszélgethess akikkel amúgy nem tudnál, vagy hogy olyan dolgokról olvass, amikről amúgy nem is lenne tudomásod, nem biztos hogy eljutna hozzád. Meg még sorolhatnám.
Nem vagyok tudós, mint ahogy itt az oldalon szerintem senki sem.
De én speciel nem értem, miért, mi alapon kéne egyáltalán egy VAGY a két dolog közé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!