Hány fejlett civilizáció élt a földön eddig?
Nem tudom, ki rakta át a tudományba, amikor lesír róla, hogy ez egy ezós kérdés?
És akkor sajnos visszarakni nem fogják.
Talán törlik, ha nagy botrány lesz belőle.
Ezért ezo.
De azt nem értem, hogy ez miért nem látszik azonnal annak, aki a kérdést átrakta?
Vagy pedig miért nem lehet visszarakni?
Vallásos vagyok, és nem hiszem hogy volt özönvíz, vagy ketté vált a tenger, stb. Ezek mítoszok, és igazatok van, hogy nincs értelme tudomány kategóriában beszélni róluk. Ugyanakkor:
Szeretném jelezni, hogy a tudománynak is megvan a maga mítosz-világa. Elképesztő túlzásnak érzem azt a magas lóról való lenézést meg zsigeri ellenszenvet, amit itt tudomány-hívők nyomtatnak a vallással szemben. Abban hinni, hogy minden magyarázható tudományos eredményekkel, vagy hogy a tudomány egy készen adott tökéletes szerkezet, amit csak meg kell ismerni, ezek ugyanolyan hülyeségek, mint hogy isten ül a mennyországban, és ha nem imádkozunk hozzá eleget, akkor belénk csap egy villámmal.
Nem igazán értem, hogy a kérdező milyen válaszokat vár.
Nyilván kiterjedt irodalma van a misztikus elképzeléseknek is, amik már eltűnt de fejlett civilizációkat vizionálnak. Ezek megalapozottsága természetesen finoman szólva is elégtelen. Bár kétségkívül izgalmasabb elrévedni bennük, mint tudományos szakfolyóiratokat értelmezni.
Nagyon nem mindegy, hogy az ember az objektív és megalapozott de olykor igencsak száraz tényeket tartja fontosabbnak, vagy a misztikumon való fantáziálás.
A legrégebbi városok, amiknek a létezését sikerült bebizonyítani 10.000 évnél nem idősebbek. Ezek ráadásul közel sem olyan fejlettek, mint a maiak. Nem találunk régebbi korokból semmilyen bizonyítékot, ami modern civilizációra utalna. Annak ellenére, hogy ezeket lenne a leges-legkönyebb megtalálni. Szinte nem is kéne keresni. Tele lennie a föld megkövült bonyolult eszközökkel.
Aki ezt nem akarja elfogadni, az kifejezetten ignorálni akarja a valóságot és inkább mindent megkérdőjelez, ami ellent mond az elképzelésének és görcsösen próbálja kimagyarázni a tévedését. pl.: azért nem találunk megkövült berendezéseket szerte a világon, mert elvitték az ufók, vagy az összes kompetens szakember eltitkolja, stb... Nyilván így is lehet élni. Nekem ebbe nem tisztem beleszólni.
16.
Igen a piramisokat is emberek építették ( véletlenül ugyanúgy az egész világon 10-20.000 piramis van) réz vésőkkel meg a 20 tonnás márvány köveket is azzal faragták ki milliméter pontossággal..
Na aki ezt beveszi azokkal vannak gondok!
Kérdező, tegyél már meg valamit:
ha már a tudományokba átkerült a kérdésed, ne írj ezotériásat. Vagyis, kb. ne írj semmit.
Írj ki másik kérdést, ha gondolod. Ezt meg törölni kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!