Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Amikor kitör egy háború,...

Amikor kitör egy háború, akkor más országok miért szólnak bele, miért nem hagyják, hogy azok ketten lerendezzék egymás között az ügyet?

Figyelt kérdés

Az ókorban ha jól tudom a népek nem szóltak bele egymás háborúiba. Ha egy Birodalom elkezdett terjeszkedni, akkor az mindig csak az aktuálisan megtámadott terület peroblémája volt. Senkit sem érdekelt, hogy a perzsák bekebelezik Lüdiát, Babilont vagy Egyiptomot, Nagy Sándor előtt is inkább megnyitották a kapukat.

A középkorban azonban kialakult az a szokás, hogy nem hagyják szó nélkül két nemzet konfliktusát, hanem beleszólnak, ezzel pedig elnyújtják a háborút, és belekever ek más népeket is. Ha jól tudom, így keveredtek bele magyarok a 15 éves háborúba is. Minden egyes háborús beleszólással egy állam a saját népe életét is veszélyezteti. Ez a középkori hagyomány ma is létezik. Ha két nemzet háborúzik, azonnal ugranak mások is.

Miért gondolják, hogy ez a középkori hagyomány jó?

2023. okt. 18. 08:11
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
*kijavítják
2023. okt. 19. 14:05
 12/14 anonim ***** válasza:
32%

"hogy kérdéseket teszek fel"

Az egész második bekezdésed nem kérdés, hanem téveszmék közlése az olvasó képébe.

2023. okt. 19. 16:53
 13/14 A kérdező kommentje:
Kérdést tettem fel, majd megindokoltam, hogy milyen gondolatok vannak mögötte.
2023. okt. 19. 17:26
 14/14 anonim ***** válasza:
64%

#10. válaszoló vagyok. A #13-nak igaza van, amikor a válaszomat írtam, végig az volt az érzésem, hogy nem kérdésre válaszolok, hanem az általad megfogalmazott blődségeket javítom ki, cáfolom. Az igaz, hogy kérdés formájában írtál ki valamit, de a leírás alatta kijelentések sokaságából áll, ahogy a #13-as írta, téveszmék közlése.

Nem tudom, mi alapján van ő lepontozva, én meg felpontozva, de ezek után gondolom én is le leszek...

De abban igazad van, hogy ha nem tudsz valamit, kérdezd meg. Ebben semmi nincs, teljesen jogos ez az észrevételed. Viszont ha máskor leírod azt is, hogy milyen gondolataid vannak mögötte, akkor használd a "szerintem" kifejezést! Mert akkor teljesen másképpen nézett volna ki a leírásod, és az én stílusom is más lett volna... Így viszont kijelentéseket tettél, mintha azok a dolgok úgy is lennének, amik csak szerinted vannak úgy.

2023. okt. 20. 01:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!