A tetszésnyilvánítás miért szexista?
A Telex szerint szexista megjegyzés volt, amikor egy férfi azt mondta egy nőre, hogy "megbszná": [link]
Most nem minősíteni akarom sem az alanyokat, sem a híroldalt, csupán azt nem értem, mi ezen a szexista. Mert nem gondolom sem előítéletesnek, sem diszkriminatívnak, márpedig ez a szexizmus meghatározása. Ha nagyon akarjuk, belemagyarázhatjuk, hogy az efféle beszéd mélyíti a nők alávetett helyzetét, de szerintem ez már túlgondolása lenne az esetnek.
Nöként igencsak megalázónak érezném, ha valaki így állna hozzám, azt, hogy tetszem neki, ÍGY nem lehet kifejezni!
Mondhatja, hogy jó nö vagyok, mondhatja, hogy tetszem neki, azt is, hogy kivánatosnak talál, de ilyen alpári módon beszólni, az nagyon primitív lényre utal!
Ahogy az 5-ös írta, gondolni bármit lehet, de mindent kimondani valamennyire is kulturált ember nem fog, ez kb egy állat szintje csak. (Habár a legtöbb állatra ez sértés lenne!)
Illetve Mojjo is nagyon jól leírta, mi az, ami a probléma.
Egyikőtök sem érti a különbséget.
Bunkó? Igen bunkó. Alpári? Igen. Tapló? Igen. Primitív? Igen.
De nem szexista. És erre vonatkozik a kiírt kérdés. Aki szexistának mondja ezt, csak a szexizmus fogalmát hígítja fel. Ha túl sokszor kiált farkast, azzal pont a szexizmus malmára hajtja a vizet. Éppen ezért egyértelmű, hogy aki ilyeneket hirdet, hogy ez mennyire szexista megnyilvánulás, azt rohadtul nem érdekli a szexizmus. Csak az érdekli, hogy morális fölénnyel villoghasson a hozzá hasonló hülyék között.
"Ha azt akarjuk kifejezni, hogy jól néz ki, akkor mondhatjuk, nem is tudom, talán azt, hogy jól néz ki."
Semmi közöd hozzá, hogy két ember egymás között a saját szubkultúrájában hogy fejezi ki magát. Nyilván, ha direkt nyilvánosnak szánta volna a megjegyzését, akkor más lenne a helyzet.
"A fent idézett megszólalás annyit jelent, hogy az illető nem tudja a testi vágyait magában tartani."
Nem, nem jelenti azt. A "megbasznám" feltételes módja pont azt jelzi, hogy csak akkor baszná meg, ha bizonyos feltételek fennállnának. Ha valóban nem tudná a testi vágyait magában tartani, akkor nem csak mondaná, hogy megbaszná, hanem meg is tenné.
"Nöként igencsak megalázónak érezném, ha valaki így állna hozzám"
Éppen ezért nem mondják a férfiak a nők arcába ezt. De attól még igaz, és rengetegszer mondják ezt férfiak egymás között. És senki nem nézi le emiatt az adott nőt, akire mondják.
"Mondhatja, hogy jó nö vagyok, mondhatja, hogy tetszem neki, azt is, hogy kivánatosnak talál, de ilyen alpári módon beszólni"
Essen már le könyörgöm, hogy nem szólt be senkinek, csak a haverjának mondta diszkréten.
@12: Mindenki érti a különbséget.
Az, hogy akár egymás között hogyan fejezik ki magukat az emberek, igencsak sok mindent megmutat. A testi vágyak magában tartását pedig nyilván nem konkrét aktusra értettem, hanem a vágy kifejezésére.
Mondjuk mivel jól láthatóan direkt nem akarod érteni, miker írunk, sok értelme nincs írogatnom neked.
TE nem érted, mire reflekzálnak a normálisabb válaszolók.
A kérdésben az szerepel, hogy "tetszésnyílvánítás" és az idézett szöveg az, hogy ""megbszná" az illetö nöt!
EZ AZ, amiröl írogatnak, ez NEM tetszésnyílvánítás, hanem zaklatás, primitívség, bunkóság!
(Mégha a szexista kitétel nem is passzol!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!