A tetszésnyilvánítás miért szexista?
A Telex szerint szexista megjegyzés volt, amikor egy férfi azt mondta egy nőre, hogy "megbszná": [link]
Most nem minősíteni akarom sem az alanyokat, sem a híroldalt, csupán azt nem értem, mi ezen a szexista. Mert nem gondolom sem előítéletesnek, sem diszkriminatívnak, márpedig ez a szexizmus meghatározása. Ha nagyon akarjuk, belemagyarázhatjuk, hogy az efféle beszéd mélyíti a nők alávetett helyzetét, de szerintem ez már túlgondolása lenne az esetnek.
tegnap 21:11
Miért gondolod lekicsinylőnek?
ma 08:51
Ahogy az elején is jeleztem, most nem a stílusról szeretnék értekezni, hanem arról, hogy ez valóban egy szexista megnyilvánulás volt vagy sem, és ha igen, miért. Mert a telex szerint az volt, de ahogy írtam, én nem látom ebben sem az előítéletességet, sem a diszkriminációt.
Nem szexista. De a baloldalnak ma már minden az. Már évek óta így megy.
És nem lekicsinylő. Nem minősíti utcalánynak a nőt. Semmit nem állít a nőről, azon kívül, hogy jól néz ki. Csak pozitívat állít róla. Annyira hülyék az emberek, hogy az már fáj.
@9: Ha azt akarjuk kifejezni, hogy jól néz ki, akkor mondhatjuk, nem is tudom, talán azt, hogy jól néz ki.
A fent idézett megszólalás annyit jelent, hogy az illető nem tudja a testi vágyait magában tartani. Ami nem egy kultúrált ember jellemzője.
(Egyébként sok minden vagyok, de baloldali aztán biztosan nem. Mondjuk szexistának nem is gondolom a megjegyzést.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!