Honnan ez a magabiztosság mánia manapság?
Mert aki tud, az többnyire magabiztos a szakmája hatáskörén belül. Néhány ember észrevette, hogy milyen menö dolog is jónak lenni valamiben, tehát ott is magabiztosan hüluéz mindenki, ami nem a szakterülete. Na ilyenkor érdekes párbeszédek alakulnak ki.
Föleg, hogy tapasztalatom szerint, még szakmán belül is történhet olyan, hogy személy szerint nem tudok magyarázatot adni bizonyos jelenségek okára… tehát a magabiztosság az én szememben a gyengék fegyvere, inkább nyitott szemmel és gondolkodva - idöt hagyva a gondolkodásra, igen ezt ma a lassúsággal azonosítják- kell tenni a dolgunk, nem simán magabiztosan.
"mintha az élet kvintesszeciája lenne"
A társas életnek mindig is fontos része volt. Egyszerűen pozitív rekaciót vált ki másokban, ha valaki magabiztos. (Sajnos néha a valódi tudás, felelősségtudat, stb. elé is kerül, de az ember már csak ilyen.)
Ha elég magabiztosan adod elő, orbitális b@romságokról győzheted meg az egyszeri embert. De az intelligensek persze ki fognak nevetni.
Ez az amerikai stíl, ott sokkal kevésbé gondolkoznak, ezért inkább beválik. És bejött a sok önsegítő könyv és tanfolyam, meg MLM-módszer által.
Itt azért nevetség tárgyává is válhatsz, tehát nem mindegy hol és mit adsz elő ebben a stílusban. Nekem is volt egy ismerősöm, mindig hatalmas ötletei voltak, miközben a fél város rajta nevetett. De mindig talált közönséget is. És azért nem volt teljesen futóbolond, sokszor értelme is volt annak amit beszélt, csak szét kellett válogatni. Én ezért szerettem vele beszélgetni, legalább megtornáztatta az agyamat. :)
3
Sajnos pont olyan felszínes érték mint a külső, hisz pusztán magabiztosságból semmit nem tudsz meg egy személyről, max azt, hogy valamit el akar adni, vagy akar valamit tőled.
6
Azért mert a magabiztosság elsősorban a külső adottságokra épül. Ezért felszínes.
"Azért mert a magabiztosság elsősorban a külső adottságokra épül"
Nem igazán. Például Orbán szerinted milyen külső adottságára ennyire magabiztos?
8
Extrém eseteket ne ragadjunk ki. Egyébként meg 60 éves. Melyik öregúr néz ki modellnek?
"Extrém eseteket ne ragadjunk ki"
Semmi extrém nincs benne, csak egy közismert példa. De ez teljesen normális, hétköznapi dolog, kinézettől függetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!