Mi a neve ennek a tézisnek?
Figyelt kérdés
A bátyám tegnap borotválkozott, anyukám pedig megkérte, hogy menjen egy kicsit arrébb, nehogy a kontaktlencse tartókba essenek a szálak. A válasz az volt, hogy csavarja rá a tetejét és akkor nem lesz olyan. Erre jött nekem a gondolatom, hogy nemár ahelyett, hogy ő arrébb hajolna (ami egyébként sokkal egyszerűbb) és ezzel gyökereinél elfojtaná a problémát, másnak kelljen megelőznie az okozott bajt. Persze ez így túlzás, még jobban kisarkítva a dolgot pedig: ne nekem kelljen golyóálló mellényben járnom, inkább te ne lőjél rám. Vagy ennek csak az én fejemben van értelme? Érdekel a filozófia, ezért gondolkoztam el, hogy van-e erre valami tétel vagy tézis vagy bárhogy is nevezik:)2022. szept. 6. 11:06
11/11 anonim válasza:
Persze, hogy “mű hangzású” neked, amit írtam, mivel valamiért azt hiszed, hogy a kérdező tanácsot kért tőlünk egy konkrét családi “problémára”. De hát nem, ő egy általános filozófiai prombléma illusztrálására hozta fel példaként a dolgot. Nevezetesen a helyénvaló cselekvés általános filozófiai promblémájáról van itten szó, kérem. Ezért volt indokolt “mű hangzású” választ adnom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!