Mi a neve ennek a tézisnek?

Figyelt kérdés
A bátyám tegnap borotválkozott, anyukám pedig megkérte, hogy menjen egy kicsit arrébb, nehogy a kontaktlencse tartókba essenek a szálak. A válasz az volt, hogy csavarja rá a tetejét és akkor nem lesz olyan. Erre jött nekem a gondolatom, hogy nemár ahelyett, hogy ő arrébb hajolna (ami egyébként sokkal egyszerűbb) és ezzel gyökereinél elfojtaná a problémát, másnak kelljen megelőznie az okozott bajt. Persze ez így túlzás, még jobban kisarkítva a dolgot pedig: ne nekem kelljen golyóálló mellényben járnom, inkább te ne lőjél rám. Vagy ennek csak az én fejemben van értelme? Érdekel a filozófia, ezért gondolkoztam el, hogy van-e erre valami tétel vagy tézis vagy bárhogy is nevezik:)

2022. szept. 6. 11:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
borotválkozási tézis, vagy WTF....??? :-DDD
2022. szept. 6. 11:21
 2/11 anonim ***** válasza:
72%

majd kap a gyerek hajas lencsefőzeléket és tűnődhet rajta..

hajat hajért

szőrt szőrért

stb..

:)

2022. szept. 6. 11:28
 3/11 anonim ***** válasza:
84%
Ja és egyébként elintézis..
2022. szept. 6. 11:29
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez egyszerű felelősségáthárítás.

Egyébként irigylem a problémáitokat.

2022. szept. 6. 11:32
 5/11 TappancsMancs ***** válasza:
82%

Mindkét fél hibázott. :) Ha hibának mondjuk, de itt mellékes.

Egyik sem egyszerűbb. Se az arréb hajolás, se a kupak rátekerés és nincs is értelme ezen vitázni, hogy az egyszerűbb lenne a megfelelő megoldás.

A kontaktlencse tartó tetejét nyilván vissza kellene zárni már elve a portól is, bár nem ismerem úgyhogy javítsatok. Nem tudom az hogyan van megoldva...

Másik, hogy elhajolok, hogy ne hulljon bele senkinek semmijébe sem.

A tényleges megoldások amiket az emberek csinálnak:

- anyuka észreveszi és rácsavarja ott egyből a tetejét (Hopp de jó, hogy észrevettem, lezárom.)

- arréb hajol aki borotválkozik (Hű tényleg, okés, arréb tudok hajolni.)

2022. szept. 6. 11:38
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Más hasonló piszlicsáré ügyeknél is ekkora felhajtást csináltok a családban? :-DDDDD
2022. szept. 6. 11:39
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha az emberek nem egyedül vannak, akkor hajlamosak a másiktól várni a megoldást. Kicsit olyan csoportdinamikai jelleggel. Persze, mint mindenben, tisztelet a kivételnek! 😉
2022. szept. 6. 11:47
 8/11 TappancsMancs ***** válasza:
72%

Azt meg, hogy mindkét fél hibázott, nyilván úgy értettem, hogy a leírásod alapján akár némi szóváltás is volt mellette. :) Olyannak tűnt, persze lehet, hogy semmi sem volt, csak ezt nem írtad le.

Bárki ott felejthet egy nyitott tégelyt és akármit is akárhol. Ez előfordulhat bárkivel. Az innivaló is néha kiömlik és abból se kellene hisztit csinálni, mert ilyen az élet. :) Magunk és más is néha kiönt valamit, ez van, ez ilyen.

A bátyád egyébként láthatná, hogy a szőrszálak tényleg hullanak és elvileg semmire sem piszkolunk rá. Még egy csukott tégelyre sem, ha az másé. Ép ésszel meg a sajátunkra sem, mert később le kell töröljük vagy másnak kell letörölnie.

Én például borotválkozásnál ami ott van el is veszem. Azzal kezdek. :) Teszem is félre. Bár tényleg nincs ott alapból túl sok dolog, csak a szappantartó a szappannal és a folyékony szappany. Odamegyek már veszem is el és megy a kád szélére. Ha meg kész vagyok leöblítem a mosdót kézzel a szőrszálaktól és ott a törlőrongy is (hogy ne kelljen futkosni) és törlöm le. Megy vissza a két szappany.

Az viszont biztos, hogy ha ott van egy zárt krémes doboz arra sem borotválkozok rá. Elveszem onnan amíg borotválkozok. Ezekben lényegtelen az, hogy na de valaki nem zárta rá és ő a hibás mert miért nem zárta le... Ha úgy felejtette az előfordul és ettől még nem piszkoljuk össze a más dolgait, mondván, hogy miért hagytad ott ... engem nem érdekel... bla bla bla :)

Meg a bátyád is rázárhatta volna, ha már ő volt ott.

Ilyeneket meg alapvetően kellene kialakítani és megbeszélni is, mert apró tüskeként ne maradjanak meg ilyen semmiségek. Ezek normál életbeli történések, ezek nem nagy dolgok. Egy párkapcsolatban is már az elején ezeket is meg kell beszélni, hogy mire mit lehetne csinálni. Ki kell alakítani ami mindenkinek megfelelő valahogy.

2022. szept. 6. 12:37
 9/11 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem kifejezetten jó a kérdés, de egy félreértésen alapul. Azon, hogy az egész problémának van egy aktora (a borotválkozó) és van egy passzív elszenvedője (anyuci), és pusztán az aktor szerepből az következik, hogy a probléma megoldása kizárólag rá tartozik. De ez tévedés. Nemcsak aktív tevékenységgel lehet jogot sérteni sem. A mulasztás semmivel se jobb. Az, hogy ki változtasson a viselkedésén mindig eldönthető, ha alaposan megvizsgáljuk a szituációt, mert akkor annak kell változtatnia, akinek könnyebb változtatnia, akinek a változtatás kisebb hátrányt okoz. Melyik a könnyebb: elhajolni, vagy kupakot rátenni? Ez eldönthető a körülmények részletes elemzésével.
2022. szept. 7. 23:15
 10/11 TappancsMancs ***** válasza:

9 Ez így nagyon mű hangzású nekem. :P És szerintem teljesen lényegtelen azon agyalni, hogy melyik a könnyebb, mert egyik sem egy súlyemelés kategória. Nem kell grammokat méricskélni hozzá. :)

Itt a két ember között semmiféle problémának nem kellene lennie, mert apróság. Bármelyikük rátekerheti, ez kétlem, hogy nehézség bárkinek is. :) Ne vicceljün már. :) A báty is arrébb teheti még nyitottan is, vagy lezárhatja és félreteszi. Az anyukának sem szakad le a lába keze, ha amikor meglátja odamegy és lezárja magának. Még jó, hogy nem kalóriában kezdjük méricskélni :D

Ebben csak annyi probléma van, amennyit a két ember képzelt bele a hétköznapi apróságba.

2022. szept. 8. 08:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!