Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mindannyian csak sodródunk az...

Mindannyian csak sodródunk az életben?

Figyelt kérdés
Szokták mondani, hogy aki nem hoz döntést, az csak sodródik az árral. Na de hát az is sodródik az árral, aki döntést hoz, hiszen honnan tudhatja azt, hogy holnap, jövőhéten, 1 hónap múlva, évek múlva milyen következményei lesznek a döntésének? Lehet ezt tudni? És ha nem lehet, akkor ugyanúgy sodródik az árral. Ha valaki visszamegy mondjuk 10 évet az életében, és ránéz a mostani életére, nem-e lepődik meg, hogy jéé, hát ezt nem gondoltam volna. Nem gondoltam volna, hogy ez lesz vagy az lesz, ide kerülök, oda kerülök, stb.

ma 15:57
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

"Mindannyian csak sodródunk az életben?" Nem.

"Na de hát az is sodródik az árral, aki döntést hoz, hiszen honnan tudhatja azt, hogy holnap, jövőhéten, 1 hónap múlva, évek múlva milyen következményei lesznek a döntésének? Lehet ezt tudni? És ha nem lehet, akkor ugyanúgy sodródik az árral." Nem, nem lehet tudni, de lehet korrekciós döntést hozni. Gyakran kell is.

Valamit nagyon félreértesz, kérdező. Akarsz róla beszélni?

ma 16:16
 2/16 A kérdező kommentje:
És honnan fogod tudni, hogy mit kell korrekciós döntéssel korrigálni, ha nem fogod tudni a következményt? Honnan? És azt is honnan fogod tudni, hogy a korrekciós döntésnek mi lesz a következménye? Ez a téma összetettebb, mint először gondolná az ember.
ma 16:20
 3/16 A kérdező kommentje:
Ez a folyamatos korrekciózás azt mutatja, hogy nem lehet tudni. Újabb hullámokat hoz csak létre az ember, amiben aztán sodródik tovább.
ma 16:21
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Oké, ha akarsz róla beszélni, beszéljünk!

Jól döntöttem: csak így tovább!

Nem döntöttem jól (új adatok merültek fel) akkor újra döntök.

Ennyi.

Te kis oktondi, nem egyszer kell dönteni az életben, hanem rendszeresen felülvizsgálni a döntéseinket, és korrigálni azokat, amikorcsak szükséges.

Érted már?

ma 16:24
 5/16 A kérdező kommentje:
De ettől még nem fogod tudni döntéseid következményét.
ma 16:29
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván ha a fenti okfejtést sem megérteni, sem elfogadni nem akarod, akkor az üzenet nem fog átmenni. Menj, sodródj tovább, és ne tudd, hogy mely döntésednek mi lesz a következménye.

További szép életet, és minden jót kívánok neked.

ma 16:31
 7/16 A kérdező kommentje:
Nem tudom miért kell megsértődni. Mondj egy példát, amikor tudni fogod, hogy mi történik majd veled döntésed után mondjuk 2 hónappal. Mondj egy példát.
ma 16:34
 8/16 anonim válasza:
100%

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 csak olvasni jöttem. De őszintén szólva tényleg nem hiszem el, hogy a kérdező nem érti, amiket föntebb írtak neki.

#7 majd a döntése után 2 hónappal tudni fogja, hogy mi történik egy 2 hónappal korábban meghozott döntése eredményeként. Ha akkor mégse azt látja, amire korábban számított, akkor “újratervez”. Ilyen az élet.

ma 17:57
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező,

nem, nem mindannyian sodródnak az életben.

Azok, aki nem ismerik a célkijelölés, a célmegvalósítás, a stratégia, a visszacsatolás és az újratervezés, valamint a futurológia fogalmakat, azon személyek közül szignifikánsan többen sodródnak, mint azok közül, akik ismerik a felsorolt fogalmak jelentését.

ma 18:04
 10/16 Psycho ***** válasza:
100%
Kérdező! Mit jelent számodra az, hogy "sodródni az árral"? Fontos definiálni (ha már a tudományok rovatban vagyunk), mert enélkül nehéz megválaszolni a kérdést, ha nem egy húron pendülünk.
ma 18:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!