Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Magyarország az 1000 éves...

Magyarország az 1000 éves történelme alatt miért nem tudott egy sikeres, gazdag országgá válni, mint amilyen Svájc?

Figyelt kérdés
ma 18:32
 1/7 A kérdező kommentje:
Volt elég idő.
ma 18:33
 2/7 A kérdező kommentje:
Bezzeg az USA hamar sokra vitte.
ma 18:34
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Svájcnak “kissé” békésebb történelme volt, mint nekünk.

Svájc évszázadok óta semleges hely, a hadseregek nagy ívben elkerülik, míg nálunk a tatár után jött a török, a német, a szovjet…….

ma 18:35
 4/7 anonim ***** válasza:
91%
Az alatt az 1000 év alatt Magyarország nagyon rövid ideig volt csak független és szabad. Nem véletlenül terjedt el az az "összeesküvés-elmélet", miszerint a magyarokat a kezdetek óta szánt szándékkal próbálják pórázon tartani. Nem értek egyet az ilyen elméletekkel, de ha végignézed a történelmet, akkor azért az valóban kirajzolódik, hogy minket folyamatosan csak rángattak. Voltak itt tatárok, törökök, osztrákok, németek, oroszok... az USA jelenleg 250 éves, szerintem Magyarország összesen nem volt ennyit szabad és független az 1000 év alatt. De ha volt is, amint valamit elkezdtünk felépíteni, az utána kárba is veszett mások által. Sosem volt lehetőségünk fejlődni úgy, mint az USA-nak.
ma 18:47
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A középkorban Magyarország gazdag és sikeres ország volt. Aztán jöttek a törökök, Habsburgok, oroszok, többszöri kifosztás.
ma 19:36
 6/7 A kérdező kommentje:

Károly Róbert és Nagy Lajos királyaink alatt Magyarország szabad, gazdag és sikeres volt. Akkor voltunk valakik. Szerintem az volt az aranykor.

Utána valami elromlott. Mert nem csak folyamatosan más népek fennhatósága alá került az ország, de a szabadságharcokat is leverték.

Én nem tudom, hogy lehet évszázadok alatt így leélni egy népnek.

Nem is csodálom, hogy ez a nép olyan negatív (tisztelet a kivételnek).

Elég frusztráló a magyar történelem.

ma 19:44
 7/7 anonim ***** válasza:
A jelenkori Magyarország 1920-tól létezik a jelenlegi formájában. Ennyi idő alatt is lehetett volna valamit kezdeni de soha nem volt rá erőfeszítés sem.
ma 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!