A britek a legkevésbé vallásos nép a Földön?
"A britek a legkevésbé vallásos nép a Földön?"
Nem, a kínaiak.
Hogy mivan?
Nem, arról szólt a kérdés hogy a brittek azért olyan kemények-e mert kevésbé vallásosak. És a keresztény országok a gyengéket segítik és nem támadják meg egyéb ilyesmi.
Utánna mondtam hogy ez nem igaz mert a keresztény országok is háborúztak.
Erre azt mondod hogy csak küslő fenyegetésnél.
Mire mondtam hogy harcoltak egymással is. Habsburgok magyarokkal, angolok franciákkal, a franciák elfoglalták Napóleonnal európa felét banyek.
Erre mondod hogy jó, de az területért, koronáért, hatalomért volt
Én meg erre mondtam hogy a keresztény országoknál az egyetlen csoport aki csak vallás védelméért küzdött azok a keresztes lovagrendek voltak.
Arra próbálok rámutatni hogy semmi köze nincs anglia gyarmatosításainak ahhoz hogy mennyire voltak keresztények vagy sem.
22
Hát igen, itt a probléma attól fakad, hogy a kérdés a jelenre utalt, max közelmúltra, az érvek meg a középkorig nyúlnak vissza.
Ezért kell(ett volna) leszögezni a vita határait.
Az erősebb győz elvét mióta követik? Ezzel vizsgálható a feltételezés, ha a teljes időtartamot vizsgáljuk meg és nem egy szűk időtartományt. Ha igazv volt régen akkor ma is az kellene legyen (elvileg) és fordítva, ha igaz ma akkor régen is az kellett legyen. Az időtartomány nem von le a kérdés lényegéből.
A kérdés vizsgálata amúgy nem lenne rossz, csak önkényes ne legyen az eredmény összeállítása. Vizsgálható a vallásosság vs erősebb elve a múltban és a jelenben is.
Valamint az erősebb győz elvét kik követik a britek közül? A közért eladója? Az árufeltöltő? A traktoros? A brit földműves? Minden brit?
Az erősebb elvét is kellene pontosan meghatározni, hogy mit értsünk rajta (pl gyarmatosítás?) és hogy kik követik. E kettő alapján lehet vizsgálni.
A vallásossal a nem vallásos van fordított arányban, de az említett elv nem biztos, hogy általánosan érvényes a nem vallásosakra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!