A britek a legkevésbé vallásos nép a Földön?
11
Kik háborúztak kik ellen? Azért azt is érdemes megnézni. Ha Isten leszúrja Sátánt (tegyük fel, hogy mindkettő létező alak) akkor Isten egy barbár gyilkos vagy jótevő?
A keresztény országok egymást is megtámadták. Vagy netán a Habsburgok kenyeret hozattak ide a katonákkal? Az elnyomás meg kifejezetten szeretetre utal. A középkorban nem csak Vikingekkel meg törökkel harcoltak a népek.
14
De azok a háborúk már területért, koronáért, befolyásért zajlottak. Ne keverd ide a keresztes hadjáratokat.
Talán nem voltak királyok 500-1500 között?
Ugyanakkor lehet nem fogalmaztam túl jól. Nem kimondottak vallásosságra értettem mert akkor itt az ember valamilyen hivatalos vallásra gondol. Hanem inkább lelkiségre, spiritualizmusra, lélekben való hitre, idealizmusra materializmussal szemben.
A britek szerintem materialisták míg például sok más európai népre jellemző, hogy amellett, hogy nem vallásosak de azért minimum idealisták.
Ez most komoly? Akkor miről beszélünk?:D
Az egyetlen olyan csapat aki nem ilyesmiért harcolt azok a keresztes lovagrendek voltak.
19
Most rá vagy állva a keresztes lovagrendre? Valamit bizonyítani szeretnél vagy ez csak sima mezei szarkavarás?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!