Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » FINNUGOR elméletet ellenzők,...

FINNUGOR elméletet ellenzők, nem gondoljátok, hogy ha a nyelvünk nem lenne finnugor, az már rég kiderült volna?

Figyelt kérdés
A magyar nyelvészek mégis hogyan tudták elhitetni az egész világgal a finnugor elméletet, ha nem igaz?

2022. máj. 30. 11:43
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
5%

ellenzők, nem gondoljátok,

----------

Magyar nem gondol, csakha gonduja vahn, de az el az folyamatos. Magyar rakand.

Egy háromévesnek is rakta(ra-re-ből, rak, rakjan, rakta, recht), hogy a magyar nyelv nem fingár, hanem indogermán és germán.

Engem is folyton dúrgernek az összes lapról. Hát ez vahn.

A fingár izé nem igaz. Nagyon is nem, ha az igaz az ige gyökből, indogermán wogh, eugh yökből ered.

Elég magyarul beszélni, hogy rakjad, hogy a magyar indogermán és germán.

Velem nem hitették el, hisz én beszélem a magyart, rakva beszélem vagyis regyem, és Kirgen beszél, a Rend beszél.

2022. máj. 30. 16:15
 12/43 anonim ***** válasza:
100%
Istenem 10-es most komolyan ezért lettem lepontozva? Ki a f@zom írta hogy cáfolom a finnugor nyelvokonságot? Pont erősítés céljából linkeltem be, na meg azért mert témába vág, érdekes új kutatás, hátha érdekli itt az embereket, de mindegy...
2022. máj. 30. 16:17
 13/43 anonim ***** válasza:
5%

0/11 anonim ***** válasza:

se cáfolták a finnugor nyelvrokonságo... hogy miután elváltak az ősmagyarok a manysiktól,

Hát cáfolni nem is lehet. Hogy lehet olyat cáfolni, és kell-e, hogyha valahé azt mondja, hogy a szar csoki? Ilyen a fingárizmus is.

Csak egy ideológia perspektívájából bizonyítják, hogy a szar az csoki, ez a kúthúrmcbaszott libcsizmus. A kúromány az egy pógári-libcsi-kretény kreálmány, más ahogy a magyar nyelv. A kúrományt nem lehet a magyar nyelvre dobni, hisz a magyar nyelv Kirgen, egy Weltsanschauung, és a kúromány is az, de más ahogy a magyar nyelv.

Magyarok és a Manysik? Az nem lehet, hisz a magyar nyelv az indoermán és germán. Nem válhattak el, ez Micimackó meséje.

2022. máj. 30. 16:19
 14/43 anonim ***** válasza:
22%

1/13 MDaniel98 ***** válasza:

90%

Szerintem ők abban hisznek, hogy az MTA összeesküdött ellenük,

--------------

Hát Blm-esek. Ezt az eskü hangot nem bírom, olyan blm-es, a gyök az esninek az er gyök. De dúrgerni.

De igazad vahn, épp A germánra mondani, hogy fingár? Jól vahn? De egal, nagy lesz a szakadva az igazság és a hivatalosnak dúrpa,és így élünk mi.

De sebaj, a nem vahnó jog, hisz nincs is olyan hang, fingárul vahn. :D

2022. máj. 30. 16:23
 15/43 anonim ***** válasza:
85%
Egyébként meg nem értem hogy a nagymagyarok miért szégyenlik a finnugorokat, de komolyan... Mivel jobbak mondjuk a türkök, hunok, nem értem... Meg miért lenne érdekében ezt a rokoni szálat hamisan erőltetni a Habsburgoknak, zsidóknak, az MTA-nak, libsiknek, szabadkőműveseknek, stb... Mintha ciki lenne mondjuk Finnország, hát én ezerszer inkább lennék rájuk büszke mint valami Közel - Keleti putrifészekre.
2022. máj. 30. 16:25
 16/43 anonim ***** válasza:
100%

"Istenem 10-es most komolyan ezért lettem lepontozva? Ki a f@zom írta hogy cáfolom a finnugor nyelvokonságot? Pont erősítés céljából linkeltem be, na meg azért mert témába vág, érdekes új kutatás, hátha érdekli itt az embereket, de mindegy..."

Szerintem tényleg azt hitte mindenki, hogy ezért linkelted. Először én is szimplán azt feltételeztem, hogy ugyanaz vagy, mint aki eggyel előtted válaszolt (egyikőtöknél sincs %). Gondolom a többiek se olvasták el a cikket először, hanem csak ránéztek, hogy origo és hun-magyar rokonság.

2022. máj. 30. 16:29
 17/43 anonim ***** válasza:
7%

6/14 anonim ***** válasza:

93%

Ez egy genetikai kutatásról szól, nyelvészethez, semmi köze.

-------------

Szól hangot nem bírom jövevény. Zátemi, lehet szláv. A mi-t se, az se magyar, a magyar az ana, nu, ni. Az indogermán ana, nu és ni a zazaki-perzsában na-nu-ni, ez lesz kurka(korcs) az újkurkdban eme, me. De a magyarban a domináns az ana: germán hwannan a honnan, a germán ennan az onnan, az indogermán enek a nak-nek, ír aig-icc, német nach-noch-nahern sich vagyis nakered, a nál, és az ut-ana, az ut a hént, nem kint.

Talán ezt rakják ezek a nyelvészeti ideológusok?

A hoz se bírom, az is jövevény, nem magyar, örmény, a hord-ból, a német fuvar rokonja, vagy a hason-ból, az is örmény, sklavenaufstandi hang, a nak-nek rokonja.

A köz hangot se bírom, jobban rakható a dúr-ból, indogermán ter,germán dru, p-vel a dúrpa, datívben.

De ez a genetikai fuserálás annyi,a hogy a nyelvészeti fuserálás, a fingárizmus. A vér és a nyelv az egy. De vahnnak olyanok ahéknél nem egy, így nem rakják, hogy a magyar indogermán és germán, germagyar.

2022. máj. 30. 16:30
 18/43 anonim ***** válasza:
7%

5/17 anonim válasza:

szégyenlik a finnugorokat,

-----------

Csakhogy a mgyar nyelv, Kirgen nem az, hanem indgoermán és germán, germagyar. Itt nem erről vahn a beszéd, arról, hogy a fingrista nemnyelvet, az új-ónemmagyart nem lehet rakni, bullshit. Az alltagról vahn itt a beszéd.

2022. máj. 30. 16:32
 19/43 anonim ***** válasza:
91%
Ezt a retardáltat fordítaná nekem valaki?
2022. máj. 30. 16:37
 20/43 anonim ***** válasza:
7%

19/19 anonim válasza:

Ezt a retardáltat fordítaná nekem valaki?

----------

Rólam beszélsz? Bocs, nem rakom az új-ónemmagyart. A lehető legraktábban írom.

2022. máj. 30. 17:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!