Az öröklés betiltása etikus lenne?
Tehát a dinasztiák kialakulásának megelőzése érdekében (Soros-dinasztia, Musk-dinasztia, Rockefeller-dinasztia stb) jó ötlet lenne minden egyes embert a 0-ról indítani versenybe?
A kapitalizmus a versenyről szól. Na de mi lenne ha fer versenyről szólna? Meg lehet reformálni a kapitalizmust?
8
“mi alapjan tiltanad be? teljesen betiltanad, vagy bizonyos osszegig lehetne orokolni? aki egy dollarmilliardos uzletet orokol, azert az nem ugyanaz, mint mikor valaki egy lelakott kadarkockat kap. a kadarkockat szerintem senki se sajnalna attol a szerencsetlen embertol, de mi lenne a milliard dollaros uzlettel? szethullana? az allam kapna meg?“
Egyik hozzászólásomban már érintettem ezt.
31: a 15-ös kommentedre gondolsz?? Hogy a kisház + telken kívül semmi más ne örökölhessen senki?
Felvázolnád, hogy az ezen felül lévő javakat hogyan rekvirálnád, és hová kerülnének???
32
Hová kerülnének? Részvénytársaság kezébe, be lehet fektetni annak aki saját erőből tőkét halmozott fel.
Miféle részvénytársaságba? Azt ki irányítaná...???
Hogyan működne iszonyat sok tulajdonos esetén?
Egy jól működő részvénytársaságot (mondjuk termelő üzem) átvinnél egy másik, "rekvirált vagyonok" részvénytársaságba??
Atyavilág! :-D
Á, hagyjad.
A kérdezőnek igazából egy dolog fontos: "vegyük el attól, akinek van".
Na most, valóban sok olyan gazdag van, aki nem csinál semmi hasznosat.
De például Elon Musktól én nem vennék el semmit.
Ad ő magától is, és jó helyre.
Ha pedig elvenném, és szétosztanám, akkor lenne mondjuk mindenkinek 50000 pénze, azt elköltené, aztán bámulna ki a fejéből.
Ezt el lehetne játszani még 200 gazdag emberrel, aztán kész. Mindenki mehet vissza szűkölködni - DE MOST már esély sincs ebből kilépni, minden komoly pénz elfogyott!
Hát ennél azért csöppet hasznosabb az, amit Musk csinál a vagyonával.
38
Itt írtam:
“Ezt akárhogy nézzük nem állja meg a helyét mivel azért felhalmozni 500 milliárd dollárt, hogy az utódaimnak jó legyen nonszensz, hiszen ennyi pénzre nincs nekik szükségük a boldoguláshoz. Egy ház, egy autó, egy telek, egy kis össze vállalkozás indításához bőven elegendő lenne az utódoknak. És majd ők bizonyítanának és felépítenék saját életüket, vagyonukat ha megvan hozzá a tehetségük, szorgalmuk.“
Ok tehát el sem olvasod a fórumot és simán belepofázol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!